Este o reteta cat se poate de simpla si de fapt trebuiau sa fie placintele ardelenesti ale Corinei...Facandu-le la sfarsitul zilei, oboseala a invins si dupa ce am prajit o placinta in tigaie mi-am dat seama ca nu voi avea rabdare sa le prajesc pe toate...asa ca, am transformat placintele intr-o rulada. S-a dat startul la placinte:))))
pt aluat:
pt umplutura:
pt crusta:
Aluatul l-am facut in masina de paine, iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Pt grabirea procesului de dospire, am pus aluatul intr-un castronel l-am acoperit cu prosop si l-am dat la cuptorul incalzit la 50 grade.
Intre timp pregatim umplutura:faramitam casul intre degete, adaugam sarea, ouale, ceapa si leurda taiate foarte fin. Amestecam ingredientele. Dupa ce aluatul si-a triplat volumul il intindem pe masa de lucru unsa cu putin ulei, intindem umplutura,peste umplutura de branza punem fulgii de porumb zdrobiti in maini, rulam si punem in forma de cozonac.(eu am folosit una mare din silicon) Lasam sa mai dospeasca inca 10-15 minute. Amestecam din timp galbenusul cu laptele, ca sa ajunga la temperatura camerei in momentul in care ungem rulada. Amestecam semintele intr-un castronel. Dupa ce rulada a mai crescut, o ungem cu o pensula de silicon cu jumatate de galbenus amestecat cu lapte, presaram semintele,iar peste seminte turnam si restul de galbenus. (in acest mod semintele nu se vor dezlipii de pe suprafata ruladei) Dam tava la cuptorul incins la 180 grade pt 25 minute, oprim focul, mai lasam 10 minute tava in cuptor, deschidem usa cuptorului dupa cele 10 minute scurse si lasam sa se racoreasca bine. Scoatem rulada din tava pe un fund de lemn, o punem pe o parte si o lasam sa se raceasca complet.
1
casul proaspat, indiferent din ce lapte este facut, are un continut ridicat de zer, asa ca el trebuie consumat in scurt timp...eu l-am avut faramitat dinainte cu 2 zile, amestecat cu sare, pus intr-un vas de ceramica, iar peste cas turnat lapte si acoperit vasul cu capac. In acest mod s-a pastrat fara asi schimba gustul...a fost nevoie doar sa-l pun cu 2 ore dinainte la scurs intr-o strecuratoare
2
fulgii de porumb au rolul de a absorbii surplusul de zer pe care-l mai lasa casul, astfel dupa coacere aluatul din jurul umpluturii nu a fost umed
3
faceti umplutura din timp, iar daca observati ca-si mai lasa zer, o scurgeti