Dam merele prin razatoarea mare punem zaharul si lingurita de ulei si le punem pe foc pana scade sucul pe care il va lasa. Inainte sa inchidem aragazul punem un praf de scortisoara si picaturile de rom, nu multe, ca sa nu piarda aroma merele, mestecam putin si lasam compozitia la racit.
Daca aveti mere mai acrisoare mai puneti 1-2 lg de zahar. Eu am avut mere rosii, dulci.
Scoatem foietajul din frigider si il desfacem pe hartia de copt in care este pus.
Il impartim imaginar in 3 parti egale. Il pliem putin sa faca o dunga.
Taiem partile exterioare in fasii de 1cm, oblice.
Pe partea din mijloc punem strat de mere.
Incepem sa impletim aluatul. Pentru a fi siguri ca nu se desface, puteti uda (apa) la inceput foarte foarte putin partile taiate cu o pensula ca sa se lipeasca la impletit.
Luam fasii simultane de aluat si le punem peste mere. (una cate una) Udam cu apa foarte putin suprafata aluatului, presaram zahar si un praf de scortisoara. Bagam la cuptorul incins 180ºC-15-20min pana se rumeneste usor.