Un mezel sanatos de casa pe care vi-l recomand alaturi de o salata de cruditati mai ales acum pe perioada verii!
Curatam si spalam legumele. Ceapa o tocam marunt iar telina si morcovul le dam pe razatoarea mica. Verdeturile le tocam marunt.
Amestecam toate cele de mai sus intr-un bol, adaugand putina sare si 2 lingurite de ulei de masline.
Spalam puiul si il tamponam cu un prosop de hartie.
Batem pe rand fiecare bucata de piept de pui cu ciocanul de batut carne, punand deasupra o folie alimentara.
Ungem fiecare bucata de carne cu umplutura de legume si cu grija rulam si apoi legam rulada formata cu sfoara alimentara.
Asezam cele doua bucati de pui intr-o tava mica si turnam doua canite de apa.
Acoperim cu folie de Al. si dam la cuptorul preincalzit la 185 de grade timp de 30 de minute.
Dupa 30 min indepartam folia si intoarcem ruladele de pe o parte pe alta si mai lasa la cuptor aprox 20 de minute.
Scoatem din cuptor taiem sfoara si dupa ce s-a racit feliem si servim.
1
Puteti folosi alte ierburi care va plac
2
Umplutura poate varia in functie de preferinte si daca nu aveti telina puteti pune radacina de pastarnac si/sau patrunjel