Răcoroasă, perfectă pentru o zi toridă de vară! M-am apucat de ea pe la 12 noaptea ....și cu o altă rețetă pentru blat...dar când să îl rulez s-a rupt... Și normal nu puteam dormi știind că nu am dus-o până la capăt...Și dă-i și caută altă rețetă! De data asta perfectă! :))
Pentru ruladă mixăm gălbenușurile cu zahărul și uleiul pînă se topește zahărul. Separat batem cele 4 albușuri cu un praf de sare. Adăugăm treptat făina amestecată cu cacao și apoi albușurile bătute spumă și amestecăm. Punem o foaie de copt în tava de la aragaz și întindem aluatul pe toată suprafața ( va ieși un aluat moale, pufos, subțire) și dăm la copt pentru 4 minute. După ce e gata îl scoatem pe un prosop umed sau presărat cu zahăr pudră și rulăm ușor pentru a nu se rupe și lăsăm deoparte pentru a se răci.
Între timp facem crema pentru care procedăm astfel: gelatina și budinca o preparăm conform instrucțiunilor de pe ambalaj iar frișca o batem cu mixerul si adăugăm esența dupa gust. Amestecăm budinca cu gelatina iar după ce s-a răcit budinca punem și frișca.
Desfacem blatul, punem un strat generos de cremă, apoi căpșunile tăiate bucațele, rulăm și lăsăm la frigider 2-3 ore înainte de a fi servită.