Rulada cu ficat de curcan

de mamaieelena in Curcan, 11 Mai 2012 | 6153 vizualizari

 

De cand am vazut la rocsi rulada am dorit sa o fac si eu si iata cum?
Multumesc rocsi.

 

INGREDIENTE

  • 500g ficat de curcan
  • 8 oua
  • 4 linguri cu gris
  • 20 buc.masline negre (aproximativ)
  • 3 linguri cu seminte crude de floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • 1 lingura si jumatate patrunjel verde tocat
  • 1 lingura si jumatate marar verde tocat
  • 5 sferturi de gogosar murat rosu
  • 4 cepe medii
  • 1/2 ardei gras capia verde
  • 1 lingura de telina tocata
  • 150 g smantana
  • 1 morcov potrivit(150g)
  • 50ml.ulei pentru prajit
  • 1 pachet cu foietaj de 270 g
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu ficat de curcan:

Ficatul se taie bucati ceva mai mici ,se spala si se pune intr-o sita la scurs. Legumele se curata si se toaca julienne, ceapa, morcovul, telina, ardeiul si se pun in uleiul incins din wok. Se lasa la calit, se adauga sare si putin piper. Cand legumele sunt putin moi se pune ficatul peste ele lasand sa se patrunda putin. Se da deoparte la racit, dar intre timp se pregatesc celelalte; maslinele spalate si scurse bine de apa, gogosarul taiat fasii pe lungimea lui. Cand compozitia din wok s-a mai racit se vor adauga si celelalte ingrediente. La sfarsit insa trebuie gustat de sare si piper daca mai este necesar tinanad cont de faptul ca legumele sunt dulci.

Intr-o tava de cozonac se pune foaia de foietaj si se taie surplusul de aluat, cu un polonic se pune din compozitie repartizand ficatul egal pe suprafata tavii. Se da la cuptorul incins la 200 grade 45 de minute, dar cand este rumen pe deasupra si aluatul se desprinde de tava este gata.

Se da la rece si numai cand este complet rece se poate taia si servi. Este foarte gustos.

TIPS-URI

1

Eu am tava de cozonac mai mica si a trebuit sa mai pun intr-o mica craticioara ce a mai ramas din compozitie

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu ficat de curcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

mamaieelena 1

14.05.2012, 20:20

multumesc gina

Alinutza80 1

21.05.2012, 12:32

bun

Toamna07 1

23.05.2012, 18:30

Arata minunat !ESTE DE FAVORITE !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada de pui cu ficatei