Rulada cu cafea si ciocolata

de stefy_a in Dulciuri, 17 Mai 2016 | 2933 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • putina esenta de rom

Crema:

  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 100 ml cafea fierbinte
  • 160 g frisca lichida
  • 2 linguri zahar pudra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu cafea si ciocolata:

Blat: 

- se separa albusurile de galbenusuri

- albusurile se bat spuma, ca de bezea cu zaharul

- galbenusurile se amesteca bine cu uleiul, si peste ele se adauga albusurile spuma

- se amesteca bine pana la omegenizare si apoi se adauga faina cernuta si esenta

- se amesteca usor cu o lingura de lemn, de jos in sus pana se incorporeaza bine faina si rezulta un amestec omogen

- compozitia rezultata se toarna in tava de la aragaz, tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit, in cuptorul preincalzit (eu am dat la 180 grade), cca.12 minute sau pana cand trece "testul scoabitoarea"

- cand este gata se rastoarna pe un prosop umed si se desprinde hartia de copt

- se ruleaza cu grija in prosop si se lasa asa pana cand este gata crema

- eu am folosit de data aceasta o tava mai mica si blatul a iesit mai mic si mai gros, asa ca recomandarea mea este sa folositi tava de aragaz

Crema :

- ciocolata se rupe bucati si se topeste in cafeaua fierbinte, amestecand usor pana ce s-a topit in totalitate

- amestecul rezultat se lasa la racit - se poate baga la frigider pentru a se raci mai repede

- cand amestecul de cafea s-a racit, se trece la partea cu frisca

- frisca se mixeaza cu zaharul pudra pana cand se intareste

- se adauga amestecul de cafea si ciocolata racit, si se mixeaza din nou cateva minute (vreo 5 minute)

- se desface blatul si se intinde crema (mai putin 5-6 linguri) apoi se ruleaza cu grija

- se acopera rulada cu restul de crema si se orneaza dupa preferinte

- se lasa la frigider 3-4 ore dupa care se serveste 


Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu cafea si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cu banana si piersica