Blat:
Crema:
Blat:
- se separa albusurile de galbenusuri
- albusurile se bat spuma, ca de bezea cu zaharul
- galbenusurile se amesteca bine cu uleiul, si peste ele se adauga albusurile spuma
- se amesteca bine pana la omegenizare si apoi se adauga faina cernuta si esenta
- se amesteca usor cu o lingura de lemn, de jos in sus pana se incorporeaza bine faina si rezulta un amestec omogen
- compozitia rezultata se toarna in tava de la aragaz, tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit, in cuptorul preincalzit (eu am dat la 180 grade), cca.12 minute sau pana cand trece "testul scoabitoarea"
- cand este gata se rastoarna pe un prosop umed si se desprinde hartia de copt
- se ruleaza cu grija in prosop si se lasa asa pana cand este gata crema
- eu am folosit de data aceasta o tava mai mica si blatul a iesit mai mic si mai gros, asa ca recomandarea mea este sa folositi tava de aragaz
Crema :
- ciocolata se rupe bucati si se topeste in cafeaua fierbinte, amestecand usor pana ce s-a topit in totalitate
- amestecul rezultat se lasa la racit - se poate baga la frigider pentru a se raci mai repede
- cand amestecul de cafea s-a racit, se trece la partea cu frisca
- frisca se mixeaza cu zaharul pudra pana cand se intareste
- se adauga amestecul de cafea si ciocolata racit, si se mixeaza din nou cateva minute (vreo 5 minute)
- se desface blatul si se intinde crema (mai putin 5-6 linguri) apoi se ruleaza cu grija
- se acopera rulada cu restul de crema si se orneaza dupa preferinte
- se lasa la frigider 3-4 ore dupa care se serveste