Rulada cu branza si telina

de diaconta in Aperitive / Garnituri, 21 Noi 2010 | 5393 vizualizari

 

Din nou ....telina,dar m-am gandit sa fac o alta combinatie.Mie mi-a placut ce a iesit,deci n-o pun in categoria aceea....stiti voi care.

 

INGREDIENTE

Pentru foaia de rulada:
  • 140 gr unt
  • 130 gr faina
  • 300 ml lapte rece
  • 4 oua
  • Sare
  Pentru umplutura:
  • 300 gr branza de vaca
  • 3 buc.telina de dim.medie
  • Maioneza
  • Smantana
  • Marar
  • Ardei gras  rosu si galben
  • Sare,piper  
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu branza si telina:

Mod de preparare:

Untul se pune intr-o craticioara  pe foc.Cand s-a topit,se adauga toata fiana odata si se amesteca energic pentru a nu se lega de cratita.Se lasa inca 3-4 minute si apoi se stinge cu laptele rece,turnat cate putin.Se amesteca continuu pana cand coca se dezlipeste de vas.Se lasa sa se raceasca.Ouale se separa.Galbenusurile se pun cate unul in coca rece si se amesteca.Se bat si albusurile spuma tare si se adauga in aluat.Compozitia obtinuta se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt(eu am o tava destul de mare) si se da la cuptor,la foc iute primele 10 minute,apoi reducem focul la 180 de grade.Se lasa in cuptor aproximativ 35 de minute,pana cand deasupra va fi usor aurie.Se rastoarna pe o alta hartie de copt si se ruleaza  asa calduta,apoi se infasoara cu un prosop.

Pentru umplutura:

Telina se razuieste pe razatoarea mica.Se amesteca cu branza de vaca,putina maioneza si 1 lingura de smantana.Se condimenteaza cu sare,piper,se adauga mararul si ardei gras taiat cubulete.Se desface foaia de rulada,umplutura se intinde uniform pe ea,apoi se ruleaza din nou.

La final ,am invelit-o cu felii de branza topita,am mai presarat niste cubulete de ardei pentru culoare si am pus-o in cuptorul fierbinte,doar cat sa se topeasca branza.

Se serveste rece.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu branza si telina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

diaconta 1

21.11.2010, 20:41

Oooooooo Mena,dar ce buna a fost minunata

Adinacarla 1

23.11.2010, 19:06

foarte buna...am zis ca-i rulada dulce...fina

diaconta 1

23.11.2010, 19:28

Adinacarla inselatoare dar tare buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Saratele cu branza, seminte de canepa si de floarea soarelui