Rulada cu branza si telina

de diaconta in Aperitive / Garnituri, 21 Noi 2010 | 5023 vizualizari

 

Din nou ....telina,dar m-am gandit sa fac o alta combinatie.Mie mi-a placut ce a iesit,deci n-o pun in categoria aceea....stiti voi care.

 

INGREDIENTE

Pentru foaia de rulada:
  • 140 gr unt
  • 130 gr faina
  • 300 ml lapte rece
  • 4 oua
  • Sare
  Pentru umplutura:
  • 300 gr branza de vaca
  • 3 buc.telina de dim.medie
  • Maioneza
  • Smantana
  • Marar
  • Ardei gras  rosu si galben
  • Sare,piper  
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu branza si telina:

Mod de preparare:

Untul se pune intr-o craticioara  pe foc.Cand s-a topit,se adauga toata fiana odata si se amesteca energic pentru a nu se lega de cratita.Se lasa inca 3-4 minute si apoi se stinge cu laptele rece,turnat cate putin.Se amesteca continuu pana cand coca se dezlipeste de vas.Se lasa sa se raceasca.Ouale se separa.Galbenusurile se pun cate unul in coca rece si se amesteca.Se bat si albusurile spuma tare si se adauga in aluat.Compozitia obtinuta se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt(eu am o tava destul de mare) si se da la cuptor,la foc iute primele 10 minute,apoi reducem focul la 180 de grade.Se lasa in cuptor aproximativ 35 de minute,pana cand deasupra va fi usor aurie.Se rastoarna pe o alta hartie de copt si se ruleaza  asa calduta,apoi se infasoara cu un prosop.

Pentru umplutura:

Telina se razuieste pe razatoarea mica.Se amesteca cu branza de vaca,putina maioneza si 1 lingura de smantana.Se condimenteaza cu sare,piper,se adauga mararul si ardei gras taiat cubulete.Se desface foaia de rulada,umplutura se intinde uniform pe ea,apoi se ruleaza din nou.

La final ,am invelit-o cu felii de branza topita,am mai presarat niste cubulete de ardei pentru culoare si am pus-o in cuptorul fierbinte,doar cat sa se topeasca branza.

Se serveste rece.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu branza si telina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

diaconta 1

21.11.2010, 20:41

Oooooooo Mena,dar ce buna a fost minunata

Adinacarla 1

23.11.2010, 19:06

foarte buna...am zis ca-i rulada dulce...fina

diaconta 1

23.11.2010, 19:28

Adinacarla inselatoare dar tare buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv rulouri cu spanac si branza