De Sf. Andrei , mi-am propus sa fac tort tanc (o sa-l postez si pe acela , pentru ca ma mandresc cu el ) , o rulada si galete (faguri de miere ) , numai ca in loc de rulada normala , ca toata rulada, la locul ei, au iesit buturugi. Motivul ?......fiind in criza de timp (era ora 23.00) , am vrut sa fac foile mai groase, le-am facut.....doar ca s-au cam crapat la rulare....asta e !
Foile:
Se separa ouale, se mixeaza galbenusurile cu 6 linguri zahar pana se topeste acesta .
Albusurile se bat, fara zahar la inceput, pana se intaresc, se adauga zaharul si se mixeaza in continuare spuma tare.
Se adauga galbenusurile peste albusuri, se amesteca incet ,se adauga faina si se omogenizeaza compozitia incet.
Pentru a face foile de rulada se foloseste foaie A4 care se acopera cu compozitie groasa cam cat degetul mic .
Se coc in cuptorul incins pana se auresc un pic deasupra. cand le scoateti le puneti una peste cealalta.
Dupa ce le coaceti pe toate , se umezeste si se desprinde hartia incet fara a rupe rulada.
Crema:
Punem la fiert 500 ml lapte impreuna cu zaharul si untul , restul de 250 ml amestecam cu amidonul si-l turnam peste lapte cand acesta da in clocot si amestecam energic pentru a nu se forma cocoloase.
Tinem la foc mic, amestecand sa nu se lipeasca, pana se omogenizeaza si se face de consistenta groasa. O dam de pe foc si o lasam sa se raceasca.
Mixam frisca intre timp si dupa ce s-a racit crema fiarta, adaugam esenta si razatura de lamaie........eu am pus suc de lamaie( imi place ca e mai racoroasa prajitura ) si frisca si amestecam usor.
Umplem foile de rulada cu crema ,le rulam , le sectionam cam la 4-5 cm fiecare bucata, le "manjim" pe margine cu crema....cand nu am mai avut crema le-am dat cu gem.....e super.....dupa care le-am "imbracat" cu nuca pisata. Pe partea sectionata, de deasupra am pus ciocolata alba....e optional.
Sa aveti pofta mare !
1
nu se insiropeaza......e foarte fina, se topeste in gura !