Pentru ca aseara am facut un piure de carofi si a mai ramas putin, azi l-am folosit la un aluat de rulada care a iesit foarte pufos si bun.
Se va cere repetat.
Pentru aluat, amestecam piureul cu untul tinut la temperatura camerei si branza de vaci.
Frecam ouale cu zaharul si putina sare, adaugam uleiul, laptele, apoi amestecam cele doua compozitii si incepem sa incorporam faina amestecata cu garantul.
Framantam un aluat foarte pufos si nelipicios.
Lasam aluatul sa se odihneasca 15 minute timp in care preparam omletele.
Pentru omleta, tocam ceapa solzisori.
Taiem ingredientele pe baza de carne in cubulete.
Scurgem ciupercile si le taiem mai micute.
Ungem o tigaie antiaderenta cu putin ulei si o punem pe foc la incins, apoi adaugam jumatate din cantitatile de ingrediente tocate.
Batem doua oua cu 1 lingura de lapte, putina sare si piper si le adaugam in tigaie peste restul ingredientelor.
Lasam cam un minut sa se prajeasca, invartind putin tigaia sa se intinda oul peste tot, apoi intoarcem omleta cu o spatula de lemn pe partea cealalta.
Procedam la fel si cu cea de-a doua omleta.
Lasam omletele la racit pe un platou intins, dupa care vom imparti aluatul in doua parti, vom intinde fiecare parte putin mai mare decat omleta, asezam omleta la mijloc, ornam cu ardeiul tocat julien sau cubulete si rulam.
Asezam fiecare rulada pe cate o hartie de copt, in tava si ridicam marginile hartiilor pentru a nu se lipi ruladele intre ele.
Amestecam galbenulsul cu laptele si ungem cu acest amestec ruladele, apoi presaram chimen.
Le coacem la 180 de grade pentru 40 de minute.
1
Se poate rade cascaval deasupra ruladelor cu 5 minute inainte de expirarea timpului de copt.
2
Se pot servi cu ketchup sau cu legume proaspete.