Rulada aperitiv cu crema de branza

de alinutza1983 in Aperitive / Garnituri, 12 Mar 2011 | 12753 vizualizari

 

Reteta e preluata de pe Bucataras.ro, dar daca nu ma insel am mai vazut acum ceva timp si pe blogul Sara&Micky...

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 oua
  • 100 ml apa fiarta
  • 80 g amidon
  • 40 g faina
  • 1 lingurita boia
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 60 g unt topit
  • 1 lingurita praf de copt
  • sare

Crema:

  • 200 g crema de branza
  • 100 gr branza feta
  • 100 gr branzica de vaci
  • 1 fir marar
  • 2 fire ceapa verde
  • sare, piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada aperitiv cu crema de branza:

Separam ouale si batem albusurile spuma cu un praf de sare.
Mixam galbenusurile cu apa fierbinte adaugata in fir subtire.

Amestecam faina cu amidonul si praful de copt si o adaugam in amestecul de galbenusuri, alternand cu untul topit.

Adaugam apoi boiaua si pasta de tomate iar la final spuma, amestecand usor.

Turnam aluatul in tava de cuptor, tapetata cu hartie de copt.

Dam la cuptor la foc potrivit 10-15 minute, apoi testam cu scobitoarea.

Scoatem blatul din cuptor si il rasturnam pe un prosop umed ( peste care am pus deasemenea hartie de copt);rulam blatul in prosop si il lasam asa pana amestecam crema de branza- astfel incat rulada isi va lua forma, si nu se va rupe!

Pentru umplutura amestecam crema de branza (eu am folositAlmette) cu mararul taiat marunt, branza feta, barnzica de vaci si ceapa. Potrivim de sare si piper si omogenizam.

Desfacem blatul din prosop si il lasam sa se raceasca de tot.

Ungem blatul rece cu crema de branza si rulam cat putem de strans.

Invelim rulada in folie alimentara si dam la frigider peste noapte.

A doua  zi portionam rulada, in felii mai groase.

TIPS-URI

1

O delicioasa gustare de primavara sau, de ce nu, un aperitiv ce merita sa se regaseasca pe masa de Pasti!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada aperitiv cu crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

ieri la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Placinte umplute