Rosiile le spalam si le stregem cu un prosopel.
Le taiem un capac,apoi ,cu ajutorul unei lingurite scobim miezul(aveti grija sa nu le striviti).
Lasam rosiile scobite cu gura in jos ,pe un tocator,pentru a se scurge de zeama.
Miezul obtinut de la rosii il dam prin masina de tocat.
Cepele le curatam si le tocam.
Morcovul il decojim si ii dam pe razatoarea cu ochiuri mici.
Ardeiul il taiem cubulete mici.
Ciupecutele le spalam,le dam jos pielita si le taiem bucatele.
Intr-o tigaie punem uleiul la incins.
Adaugam ceapa si morcovul si le inmuiem 2-3 minute.
Apoi punem ciupercile ,ardeiul si jumatate din miezul de rosii macinat.
Cat timp se inmoaie putin legumele,intr-un ibric punem orezul la fier cu un strop de sare.
Dupa ce am lasat legumele cam 5 minute pe foc,adaugam orezul fiert si pasta de rosii cu telina.
Condimentam cu sare si piper si mai lasam 2-3 minute pe foc,pentru a scadea zeama.
Dam compozitia deoparte,incorporam faina alba si o lasam sa se racoreasca putin,nu prea mult.
Luam un vas yena si il ungem cu o lingura de ulei.
Punem rosiile in vas si le umplem cu acea compozitie de orez.
Deasupra presaram patrunjel verde si asezam capacele pe rosii.
Punem restul de miez de rosii pisat in vas(si putina apa daca mai e nevoie)si dam totul in cuptor.
Lasam acolo 30-40 de minute.
Cand sunt gata le scoatem,le lasam putin la racorit si servim.
Uite asa obtineti un produs de post gustos!!!
Sa aveti pofta!!!(mie mi-a ramas putina umplutura si am umplut si un ardei).