Rosii umplute cu ficatei

de Roda in Aperitive / Garnituri, 8 Iun 2009 | 3952 vizualizari

Rosii umplute cu ficatei

 

Poate fi un aperitiv gustos sau un fel de mancare de sine statatoare.

 

INGREDIENTE

  • 12 rosii potrivit de mari,
  • 250g.ficatei de pasare,
  • 1ou,
  • 3 felii franzela,
  • 1 ceapa,
  • 1 lingura de unt,
  • sare,
  • piper,
  • 2-3 linguri de smantana;
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rosii umplute cu ficatei:

1.Se spala rosiile ,se taie cate un capacel si se scobesc cu o lingurita ,astfel incat sa ramana o pulpa de 1 cm.

2.Se prepara umplutura:se spala ficateii,se dau prin faina si se prajesc in ulei,pe ambele parti,cca.2-3 minute.Apoi se trec prin masina de tocat impreuna cu feliile de franzela inmuiate in lapte ,stoarse bine si cu ceapa .Se adauga galbenusul si albusul batut spuma ,sare,piper si se amesteca bine.

3.Cu aceasta compozitie se umplu rosiile.Pe fiecare rosie se pune cate o bucatica mica de unt ,se aseaza intr-o cratita mai mare,se acopera cu apa si se pun la fiert ,la foc mic sau la cuptor cca. 10 minute.Cand sunt gata ,se adauga sosul de rosii pregatit.Miezul scos de la rosii se fierbe ,se strecoara ,se freca apoi cu o lingurita de faina  si se toarna peste rosii in cratita.Se lasa sa mai dea 2-3 clocote .Se servesc cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii umplute cu ficatei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Oua umplute