Mi-am adus aminte zilele astea de un aperitiv pe care l-am servit la o masa festiva la niste prieteni dragi acum cativa ani buni ...tare mi-a placut si mi-a ramas in minte gustul deosebit, astazi l-am preparat si eu...si l-am savurat pe indelete....
Fierbem orezul si il lasam la scurs intr-o sita.
Preparam maioneza( eu o fac din galbenusurile fierte, mustar, zeama de lamaie si ulei).
Coacem ardeii si ii curatam apoi ii taiem marunt, avand grija sa ii scurgem bine de zeama.
Rosiile le curatam pe interior( cu o lingura) si le lasam cu partea scobita in jos intr-o sita sa se scurga bine.
Amestecam orezul ( rezultat si scurs bine) in jur de 9 linguri cu 5 linguri de maioneza, ardeii copti, sare si piper dupa gust.
Umplem rosiile si le decoram dupa dorinta. Eu am taiat un capacel , am umplut rosiile cu varf si apoi am asezat capacelul deasupra.
Sunt grozave!