Risotto de somon

de cristeena20 in Peste, 15 Sep 2014 | 7904 vizualizari

 

Am incercat varianta asta din pura curiozitate si va garantez ca a iesit nemaipomenit de buna. Daca aoreciati somonul va recomand sa incercati aceasta varianta de risotto.

 

INGREDIENTE

  • 4 pumni de orez rizotto (cu bob rotund)
  • supa de peste
  • 1 ceapa mijlocie
  • unt
  • ulei de masline
  • 1 pahar vin alb
  • sare, piper alb, parmezan ras
  • 1 felie de somon mai mare
  • patrunjel verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto de somon:

Pentru ca risotto sa iasa bun este important sa folosim orezul specific, cu bobul rotund. De obicei eu folosesc 2 pumni  de orez pentru fiecare persoana. Intr-o cratita punem ceapa tocata marunt si o calim cu ulei de masline, pana devine moale si translucida. Nu trebuie sa se prajeasca pana capata culoare, doar sa se inmoaie la foc mic. Adaugam apoi orezul si amestecam cca 2 minute . Turnam vinul alb si lasam sa scada , amestecand continuu. Apoi turnam cate un polonic de supa de peste, treptat, amestecand continuu.Cand scade apa, adaugam iar supa , pana se fierbe fierbe bobul de orez si devine cremos. Eu supa am facut-o din apa clocotita amestecata cu concentrat knorr de peste. 

Somonul se taie cubulete si il prajim in unt sau margarina vegetala pentru gatit. Il rumenim usor pe toate partile (nu foarte mult sa nu devina sec). Dam deoparte. 

Cand orezul e aproape de tot fiert adaugam cubuletele de peste, cu sosul lasat in tigaie si amestecam cu grija. La final , cand stingem focul, adaugam patrunjel verde tocat fin. Si servim cu parmezan ras deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto de somon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (8)

- Andreea - 1

15.09.2014, 21:20

deyutzky 1

15.09.2014, 21:30

n-am incercat dar suna tare bine

Bya Ralu 1

22.11.2014, 14:50

bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Surimi pane