Am ochit reteta pe blogul lui Adi Hadean zilele trecute. Sincer daca nu o vedeam acolo nu m-as fi gandit sa fac ristotto fara parmezan, vin, unt….
Avem nevoie de
Nu v-am dat cantitatile exacte pentru ca eu am facut intr-o cantitate foarte mica voi puteti sa fiti mai generosi cu ele. Preparare: intr-o tigaie mai adanca, eu am folosit-o pe cea de la tefal, punem uleiul la incins si adaugam ceapa si usturoiul tocate fin. Separat am lasat intr-un vas pe foc apa in care am fost fiert hribii pentru rehidratare ca sa imi foloseasca pe post de apa pentru fiert risotto. Dupa ce a devenit ceapa sticloasa am adaugat orezul si l-am lasat pana a devenit translucid si am stins apoi cu un polonic de apa clocotita de la hribi ( in loc de vin ).
Procedura am respectat-o intocmai ca la risotto, am adaugat ciupercile, condimentele si apa in cantitate mica, mereu fierbinte . Am amestecat tot timpul si am ales tigaia mai mare ca sa am un strat de 2-3 cm de orez, in felul acesta orezul se face la aceasi temperatura.
Cu 5 minute inainte de final am adaugat si mazarea verde. Rezultatul a fost uimitor, un risotto frumos colorat de la hribi si cremos chiar si fara parmezan la final , timpul de preparare a fost putin mai mare nu 18 minute cum trebuia in mod normal ci vreo 21 de minute ca sa obtin bobul bine fiert dar totusi crocant. Pentru un risotto fara unt, parmesan si vin a oferit foarte multe, hribii si-au facut si de data asta datoria. Adi multumesc pentru reteta ! Adi pusese o frunza de busuioc ( nu aveam la indemana ) asa ca eu am pus cateva crengute de cimbru verde si cateva aschii de morcov care au mers foarte bine si au dat un plus de gust