Risotto cu sparanghel verde si prosciutto cotto

de Alina26 in Mancaruri de legume, 9 Mai 2013 | 5913 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 bucati sparanghel
  • 100g prosciutto cotto(sunca)
  • 100g orez
  • 1 ceapa mica
  • 30g unt
  • 100g parmezan ras
  • sare
  • piper
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto cu sparanghel verde si prosciutto cotto:

Punem o tigaie la incins cu putin ulei.Taiem prosciutto (sunca) cubulete si le punem la prajit.Tocam si ceapa marunt si o adaugam in tigaie.Lasam sa se caleasca la foc potrivit.

Sparanghelul il curatam in felul urmator:taiem partea alba si cu peeler legume curata aproape jumatate din tulpina.Ii spalam,taiem rondele si varfurile le punem deoparte.Adaugam si rondelele de sparanghel la prajit.

Apoi punem orezul,adaugam apa cat cuprinde (sau supa de legume) si lasam sa fiarba.Punem putina sare.Inainte cu 5 minute ca orezul sa fie fiert,punem si varfurile de sparanghel.

Inainte sa stingem focul punem untul si 50g pe parmezan ras,mestecam si stingem focul.

Serviti cald cu parmezan ras.

Pofta mare!!!!!

 

TIPS-URI

1

Mai puneti apa sau supa de legume daca mai este nevoie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu sparanghel verde si prosciutto cotto" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

ieri la 10:33

Mic dejun buzunar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 30.06 la 15:08

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

pe 28.06 la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

pe 28.06 la 10:58

Tort cu lichior, cafea si jeleu de afine - Reteta delicioasa

pe 27.06 la 20:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată