Rigatoni arrabiata

de Corinuta in Paste, 23 Iul 2010 | 8901 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa mare
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 morcov
  • 2 linguri ulei de masline
  • putin ardei iute (chilli) macinat
  • 2 conserve de rosii cojite 
  • 400 g rigatoni (macaroane mici)
  • 1 legatura busuioc
  • 1 lingurita cimbrisor uscat
  • sare, piper macinat
  • cascaval ras (parmezan, Emmental etc.)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rigatoni arrabiata:

Se curata ceapa si usturoiul,apoi se toaca marunt. Se curata ardeiul si morcovul, se spala, apoi se taie in cubulete, respectiv se razuie.

Se calesc legumele pregatite in ulei de masline, cu putin chilli, timp de cateva minute. Se pune cimbrul uscat si se mai caleste putin.

Se adauga rosiile tocate din conserva si se fierb la foc mic, timp de aprox. 20 minute, pana se ingroasa usor.

Intre timp se fierb pastele al dente, intr-o cantitate suficienta de apa cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj.

Se rup frunzele de busuioc, se spala si se taie fasii inguste. In final se adauga peste sos, apoi se condimenteaza cu sare si piper.

Se scurg pastele, se impart in farfurii, se toarna deasupra sosul si se presara cascavalul ras.

TIPS-URI

1

480 kcal/portie

Daca ti-a placut reteta noastra "Rigatoni arrabiata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Corinuta 1

24.07.2010, 12:35

Nadina, noua tare ne-a placut.......desfunda sinusurile

Bunica 1

24.07.2010, 22:25

imi plac atat de mult pastele, dar cand vad cate calorii au ma lipsesc...

Corinuta 1

25.07.2010, 15:51

Bunica, promit k nu mai pun caloriile.....oricum cred ca e reteta de paste cu cele mai putine calorii....eventual ar mai fi cele ''alio olio&peperoncino'' cu si mai putine.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Macaroane dulci cu nuca si miere