Si pentru ca am inceput ziua cu mancare ca la bunica, pentru felul doi am facut o mancare de cartofi, tot ca la bunica. Cred ca e vorba de melancolia copilariei, dorul de casa. Acest fel de mancare obisnuia sa mi-l faca bunica si imi placea la nebunie! Toata savoarea legumelor intr-o mancare cu parfum de copilarie.
Pentru Reteta savuroasa de cartofi scazuti ca la bunica ai nevoie de urmatoarele ingrediente: cartofi, morcovi, ardei, ceapa, carnat afumat, rosie.
Cum se prepara Reteta savuroasa de cartofi scazuti ca la bunica
Se toaca ceapa marunt. La fel procedam cu ardeiul, morcovul, rosia si carnatul, pe care le taiem cubulete (sau dupa preferinta).
Intr-o cratita punem ceapa la calit in ulei si adaugam morcovul, ardeiul si cam peste 5 minute carnatul. Le calim putin si adaugam putina paprika si apa cat sa acopere. Adaugam sare, piper, delikat, o frunza de dafin si lasam sa se fiarba. Adaugam si rosia taiata cubulete. Mancarea trebuie sa fie mai groasa, cartofii vor deveni cremosi. Oprim focul si adaugam patrunjelul verde tocat fin.
Se poate manca alaturi de o bucata de carnat prajit sau muraturi.
Incearca si reteta de Papricas de pui cu galuste pe care il poti servi cu Varza rosie in otet sau poti pregati reteta savuroasa de Tocana taraneasca.