Reteta de preparare a papanasilor Un dulce apreciat si usor de preparat . L-am ,, executat '' la cererea publicului admirator al talentelor mele culinare adica fiul si sotul !!!
Reteta de preparare a papanasilor
Amestecati branza cu oua , sare si gris .
Puneti la fiert o oala cu 3 l apa .
Topiti untul , amestecati cu pesmet cateva minute avand grija sa nu se prinda de peretii vasului . Cand pesmetul devine auriu inchideti focul si adaugati amestecand si zaharul .
Formati bile de marimea unui ou mic pe care le faceti o gaura in mijloc cu un deget .Fierbeti papanasii in apa clocotita . Scoateti cu o paleta si ii tavaliti prin pesmet .
In gaura din mijlocul papanasului am pus jeleu de cirese .Cine doreste poate pune si un mot de frisca .
1
Reteta de preparare a papanasilor
2
Papanasii cand sunt pusi in oala cu apa clocotita merg la fundul oalei , Sunt fierti in momentul in care se ridica la suprafata .
3
Pot fi serviti cu dulceata preferata , frisca , smantana sau nuttella .