Reteta de preparare a papanasilor cu dulceata de prune

de Raisha in Dulciuri, 16 Oct 2013 | 6709 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor
Aseara imi era pofta de papanasi asa ca m-am pus pe treaba si au iesit niste minunatii delicioase in scurt timp. Va astept sa ii incercati si voi!

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • branza de vaci 500 g
  • faina 300 g
  • 2 oua
  • zahar 5 linguri
  • zahar vanilat 2 pliculete
  • praf de copt 1 pliculet
  • coaja de lamaie
  • esenta de vanilie
  • ulei
  • smantana
  • dulceata de prune
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor cu dulceata de prune:

Reteta de preparare a papanasilor

Branza de vaci se amesteca cu ouale, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt, coaja de lamaie, esenta de vanilie. Dupa ce incorporam bine ingredientele adaugam treptat faina si framantam usor pana se formeaza un aluat moale si pufos. Dupa ce lasam putin aluatul sa se odihneasca incepem si formam bilute si inele din el. Papanasii astfel modelati se prajesc in ulei pe ambele parti pana cand acestia capata o crusta. Cu o paleta acestia se scot pe o tava pentru a se scurge de excesul de ulei.

Pentru servire se adauga smanatana si dulceata de prune pentru a-i orna si pentru un gust deosebit.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Faina se adauga pana cand observati ca aluatul se leaga, fara a se face exces pentru ca altfel acestia nu vor fi fragezi.

2

In loc de praf de copt e de preferat 1 lingurita de bicarbonat de sodiu.

3

Dulceata poate fi inlocuita cu oricare alta dupa preferinte.

4

Din cantitatea mentionata mi-au iesit 9 papanasi de marime medie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor cu dulceata de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Rocsi 1

17.10.2013, 11:29

Yamiii ce buni

Raisha 1

17.10.2013, 14:15

Va multumesc pt aprecieri :-)

anca_rm 1

17.10.2013, 14:30

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor prajiti