Reteta de preparare a papanasilor
Papanasii i-am incercat in diverse combinatii,numai cu ciocolata nu.Asa ca,de data asta i-am experimentat si astfel,rezultatul?deliciosi!!:)
Reteta de preparare a papanasilor
Reteta de preparare a papanasilor
Amestecam branza de vaci cu grisul ,3 linguri de zahar,zaharul vanilinat si coaja rasa de lamaie,adaugand apoi ouale,pe rand si amestecand bine dupa fiecare.Lasam amestecul sa se odihneasca 10 minute.Intre timp punem o oala cu apa pe foc,iar cand fierbe adaugam un praf de sare.Formam mingiutele de branzica si le adaugam in apa care fierbe,cand acestea s-au ridicat la suprafata ,le scoatem cu spumiera.
Cat fierb papanasii pregatim si pesmetul.Punem intr-o tigaie lingurita de unt si adaugam pesmetul,il calim putin ,dupa care il tragem deoparte si pune cele 4 linguri de zahar.Dam papanasii calzi prin amestecul de pesmet,topim cateva linguri de ciocolata la microunde si turnam peste papanasii calzi.Un deliciu,pofta buna!!!
1
Daca branzica de vaci este mai grunjoasa,atunci o sfaramitam bine cu furculita.
2
Daca branzica este mai moale,atunci este suficient un ou.La fel mai adaugam si putin gris pt a-i face mai consistenti si a-i putea modela.
3
Pentru un plus de aroma,se poate adauga putina esenta de rom in apa in care ii fierbem.