Reteta de preparare a papanasilor ca ai bunicii

de DIANA B in Dulciuri, 29 Iul 2011 | 8731 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor
Acum 100 de ani cand imi facea bunica papanasi , nu se modelau ca acum si nu li adaugau si gogosica deasupra ptr aspectul acela impecabil ... se facea un aluat simplu de papanasi din ingredintele de toti stiute si fara agenti de crestere , doar ca mai molcut , ptr a se lua cu lingura si a se da la prajit . Se serveau cu smantana din laptele vacutei din curte , si arareori cu gem sau dulceata de cirese sau visine , din copacul din gradina . M-am gandit sa va impartasesc si voua aceasta reteta simpla si usor de facut , la fel de delicioasa , dar cu aspect comercial , MINIM .

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 500 g branza dulce de vaci bine scursa
  • 5 oua ,,adevarate"
  • 5 linguri de zahar (fructoza)
  • 10 lg de faina
  • 1lgt praf de copt  
  • 1/2 es vanilie
  • dulceata
  • smantana
  • ulei ptr prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor ca ai bunicii:

Reteta de preparare a papanasilor

In branza de vaci bine scursa si faramitata se incorporeaza , ouale , zaharul , esenta , si faina bine cernuta amestecata cu praful de copt , omogenizandu-se , pana se obtine un aluat moale . Intr-o tigaie nonaderenta se incinge ulei din abundenta , iar cu ajutorul unei linguri , se pun mici gramajoare de compozitie , prajindu-se pe ambele parti , pana la aramirea papanasilor . Cand sunt rumeniti , se scot pe servetele absorbante . Se servesc cu dulceata si smantana din abundenta .

Usor , rapid si mmmmmmmmmm , tare bun .

REMEMBER mama (asa-i spuneam bunicii)

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor ca ai bunicii" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de piersici cu capsuni