Reteta de preparare a papanasilor
inspirati din retetele lui Radu Anton Roman mai exact papanasii moldovenesti..eu i-am modificat putin..si uite asa am ajuns si eu la reteta cu nr 100!!
Reteta de preparare a papanasilor
Se separa albusul de galbenus.Galbenusul se mixeaza impreuna cu branza de vaci scursa bine de zer,zaharul vanilat,grisul,faina.zaharul si coaja de lamaie.Sebate albusul spuma si se incorporeaza in compozitia de mai sus.Va rezulta un aluat moale.Puneti ulei intr-o tigaie nonaderenta sa se infierbante.Acum aveti 2 variante pentru a modela papanasii.Ii puteti pune c lingura sau sa ii spritati cu ajutorul seringii de ornat torturi(eu am folosit ultima varianta)...se prajesc foarte bine pe ambele parti (nu va speriati daca par ca sunt arsi) trebuie sa fie cat mai maro ca sa fie bine patrunsi pe interior.Se scot pe un servet de bucatarie sa se absoarba surplusul de ulei apoi se servesc cu smantana si dulceata de visine sau pudrati cu zahar pudra.Pofta buna!
1
recomand inca o data folosirea unei tigai nonaderente pt prajit.eu am incercat initial intr-o craticioara si s-au lipit..
2
intoarceti pe partea cealalta doar cand sunt f bine rumeniti,cu grija sa nu se imprastie..de preferat cu o paleta