Reteta de post: Varza murata calita, deliciu rapid si usor de preparat
Deși sezonul verzei murate s-a cam încheiat, eu mai am și este încă foarte bună așa că m-am gândit s-o valorific. Oricum eu sunt mare amator de varză călită, fie ea proaspătă sau murată!
Ingrediente Reteta de post: Varza murata calita, deliciu rapid si usor de preparat:
Cum se prepara Reteta de post: Varza murata calita, deliciu rapid si usor de preparat:
Punem uleiul la încins, într-o tigaie (sau cratiță). Adăugăm ceapa tăiată mărunt și o călim cca. 1 minut, până ce se inmoaie și devine ca sticla. Adăugăm varza tăiată mărunt sau fideluță, sucul de roșii și cca. 100-150 ml de apă. Punem capacul la tigaie și lăsăm să fiarbă la foc mic, până ce se inmoaie varza. Pe parcurs mai adăugăm apă, dacă este nevoie. Când este gata, asezonăm cu condimente, după gust. Putem servi varza călită ca atare sau ca și garnitură pentru orice fel de friptură.
Observație: Gustați înainte să puneți sare, dacă folosiți varză murată, deoarece este deja sărată! Punem sare doar dacă mai este nevoie!
Poftă bună!
O alta idee grozava pentru perioada postului este si reteta de Cartofi inabusiti precum si reteta de Iahnie de fasole
O mancare de conopida promite sa incante simturile si sa aduca un strop de eleganta in fiecare farfurie Mancare de conopida
1
Serviți cu cârnați prăjiți sau chiar cu ouă ochiuri dacă vreți, dar nu va mai fi de post.
2
Puteți pune și bucățele de slăninuță afumată, dar nu va mai fi de post.
3
Puteți servi și cu smântână, dar nu va mai fi de post.
4
Puteți folosiți și plante aromatice, dacă vă place.
5
Poate fi o garnitură perfectă pentru orice friptură!
6
Puteți face varză călită și cu varză proaspătă.
7
Puteți să ornați cu pătrunjel verde tocat sau mărar, dacă vă place.