Nu am îndrăznit până acum să fac lasagne.Mi s-a părut complicat si eram sigura că dacă încerc,sigur mâncarea va ajunge la coşul de gunoi.Dar când am vazut reţeta Găbiţei,mi-am zis „dacă ea poate,pot şi eu”…ha ha ha ,ce glumă bună…şi sunt şi tare modestă.Noah,acum o să judecaţi voi ce a ieşit,vă spun doar că a fost cam puţină. Asa ca azi v-am adus Reteta de lasagne cu carne de pui, cu sos bechamel si mozarella
Pentru a prepara Reteta de lasagne cu carne de pui, cu sos bechamel si mozarella
Mai avem nevoie pentru cele doua sosuri:
Pentru sosul bechamel:
Pentru sosul de carne:
Mai avem nevoie de
Preparare Reteta de lasagne cu carne de pui, cu sos bechamel si mozarella
Este bine sa incepem cu prepararea sosului de carne,va dura ceva mai mult.
Am tocat carnea si am condimentat-o.Am curatat morcovul si l-am dat pe razatoare.Ceapa curatata am taiat-o marunt.
Intr-o tigaie am pus cam trei linguri ulei de masline si am pus ceapa impreuna cu morcovii sa se prajeasca.Cand s-au inmuiat ,am adaugat carne,am lasat-o sa se prajeasca si ea putin,apoi am adaugat sucul de rosii,busuiocul,usturoiul,sare si piper.Al lasat sa fiarba cam 20 de minute,fiind carne de pui nu e nevoie de un timp de fierbere prea mare.
Am preparat apoi sosul Bechamel.
Intr-o cratita am pus untul sa se topeasca,am pus faina si am mai lasat pe foc cca doua minute,am amestecat pentru a nu se lega de cratita.Am luat cratita de pe foc si am pus laptele rece,am amestecat de data aceasta cu un tel,pentru a nu se face cocoloase.Am pus vasul din nou pe foc dupa ce am adaugat sare,piper alb si putina nucsoara.Am amestecat cu telul si am lasat sa fiarba pana cand sosul a capatat consistenta dorita.Nu e nevoie sa fie foarte gros,foile de lasagne se vor înmuia mai usor.
Intr-un vas de yena,am asezat un strat de sos bechamel,apoi un strat de foi de lasagne,sos de carne,sos bechamel,felii de mozarella si cascaval razuit,apoi iar foi de lasagne ,sos si …tot la fel.Eu am avut patru randuri de foi cu sos intre ele.Deasupra am pus sos de carne,sos bechamel ,mozarella si cascaval razuit.
Am pus vasul la cuptor pentru 30 de minute,a fost suficient ca foile de lasagne sa fie moi si sa se rumeneasca frumos deasupra.
Cam asta a fost ….făcut,mâncat,plăcut tare.
Poftă bună !
Poti incerca si varianta de Lasagne al forno
Aici ai o varianta cu foi de casa Lasagna cu foi de casa - Reteta savuroasa cu sos ragu
Ce ziceti de o Lasagna cu vinete fara paste?