Reteta de lasagne cu carne de pui, cu sos bechamel si mozarella

de diaconta in Lasagna, 22 Oct 2011 | 59805 vizualizari

 

Nu am îndrăznit până acum să fac lasagne.Mi s-a părut complicat si eram sigura că dacă încerc,sigur mâncarea va ajunge la coşul de gunoi.Dar când am vazut reţeta Găbiţei,mi-am zis „dacă ea poate,pot şi eu”…ha ha ha ,ce glumă bună…şi sunt şi tare modestă.Noah,acum o să judecaţi voi ce a ieşit,vă spun doar că a fost cam puţină. Asa ca azi v-am adus Reteta de lasagne cu carne de pui, cu sos bechamel si mozarella

 

INGREDIENTE

Pentru a prepara Reteta de lasagne cu carne de pui, cu sos bechamel si mozarella

  • 250 gr foi lasagne nefierte  

Mai avem nevoie pentru cele doua sosuri:  

Pentru sosul bechamel:

  • 700 ml lapte
  • 3 linguri faina
  • O lingura de unt
  • Sare,nucsoara,piper alb

Pentru sosul de carne:

  • 400 gr piept de pui(se poate folosi orice fel de carne)
  • 400 ml suc de rosii
  • O ceapa uscata rosie
  • Un morcov
  • 3 catei de usturoi
  • Ulei de masline
  • Busuioc
  • Sare,piper

Mai avem nevoie de

  • 250 gr mozarella si 200 gr cascaval.    
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de lasagne cu carne de pui, cu sos bechamel si mozarella:

Preparare Reteta de lasagne cu carne de pui, cu sos bechamel si mozarella

Este bine sa incepem cu prepararea sosului de carne,va dura ceva mai mult.

Am tocat carnea si am condimentat-o.Am curatat morcovul si l-am dat pe razatoare.Ceapa curatata am taiat-o marunt.
Intr-o tigaie am pus cam trei linguri ulei de masline si am pus ceapa impreuna cu morcovii sa se prajeasca.Cand s-au inmuiat ,am adaugat carne,am lasat-o sa se prajeasca si ea putin,apoi am adaugat sucul de rosii,busuiocul,usturoiul,sare si piper.Al lasat sa fiarba cam 20 de minute,fiind carne de pui nu e nevoie de un timp de fierbere prea mare.

Am preparat apoi  sosul Bechamel.

Intr-o cratita am pus untul sa se topeasca,am pus faina si am mai lasat pe foc cca doua minute,am amestecat pentru a nu se lega de cratita.Am luat cratita de pe foc si am pus laptele rece,am amestecat de data aceasta cu un tel,pentru a nu se face cocoloase.Am pus vasul din nou pe foc dupa ce am adaugat sare,piper alb si putina nucsoara.Am amestecat cu telul si am lasat sa fiarba pana cand sosul a capatat consistenta dorita.Nu e nevoie sa fie foarte gros,foile de lasagne se vor înmuia mai usor.

Intr-un vas de yena,am asezat un strat de sos bechamel,apoi un strat de foi de lasagne,sos de carne,sos bechamel,felii de mozarella si cascaval razuit,apoi iar foi de lasagne ,sos si …tot la fel.Eu am avut patru randuri de foi cu sos intre ele.Deasupra am pus sos de carne,sos bechamel ,mozarella si cascaval razuit.

Am pus vasul la cuptor pentru 30 de minute,a fost suficient ca foile de lasagne sa fie moi si sa se rumeneasca frumos deasupra.
Cam asta a fost ….făcut,mâncat,plăcut tare.

Poftă bună !

Poti incerca si varianta de Lasagne al forno

Aici ai o varianta cu foi de casa Lasagna cu foi de casa - Reteta savuroasa cu sos ragu

Ce ziceti de o Lasagna cu vinete fara paste?

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de lasagne cu carne de pui, cu sos bechamel si mozarella" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (82)

diaconta 1

16.09.2013, 08:31

MariaO ,inteleapta decizie ))
multumesc de apreciere

AlexNeica 1

04.10.2013, 17:44

O sa incerc si eu reteta asta si o sa revin cu o parere la cum a iesit.

diaconta 1

04.10.2013, 18:52

AlexNeica,te astept cu impresii sper a-ti placa la fel de mult ca noua

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lasagne con spinaci