Reteta cu nr. 100 - Tarta cu lamaie si capsuni

de adnia in Prajituri, 19 Ian 2013 | 3202 vizualizari

 

Combinatia capsuni-lamaie este una deosebit de fina si eleganta, zic eu. asadar, am preparat aceasta delicioasa tarta cremoasa si racoritoara, perfecta pt. zilele speciale, sau in care dorim sa ne rasfatam:)

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
Pt blat:
  • 1 ou
  • 125 gr. unt rece
  • 25 gr. zahar
  • cateva lingurite apa rece
  • 1 praf de sare
  • faina cat cuprinde, pt. a forma bila de aluat
Pt. crema:
  • 1 l lapte
  • zeama si coaja rasa de la 2 lamai
  • 4 galbenusuri
  • 1 ou intreg - zahar
  • 4-5 linguri faina
  • 1 cubulet unt
  • capsuni feliate
Pt. merengue:
  • 4 albusuri
  • zahar pudra cat cuprinde (pt. a forma bezeaua)
Pt decor:
  • 2 capsunele
  • frunzulite de menta proaspata
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta cu nr. 100 - Tarta cu lamaie si capsuni:

 

Toate ingredientele pt. aluat se mixeaza in robot, apoi se inveleste aluatul intr-o folie de plastic si se da la rece pt. 1 ora.Intre timp se prepara crema de lamaie. Se pune la fiert laptele cu untul si zaharul. cand da in clocot, se ia cratita deoparte si se adauga oul si galbenusurile (toate pe rand), amestecandu-se energic.Se adauga zeama si coaja de lamaie. Se lasa la racit.
Se intinde o foaie care se aseaza in tava de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina, se aseaza capsuni feliate si se pdreaza cu putin zahar, dupa care se adauga crema de lamaie.Tarta se da la cuptor pana trece testul scobitorii.

Se scoate din cuptor si se lada 30 min. sa se racoreasca.
In acest timp se prepara bezeaua, cu care se acopera tarta (eu am facut valurele cu lingura, pt. un aspect mai frumos), apoi se da din nou la cuptor, pana cand  aceasta se rumeneste frumos. Se decoreaza dupa imaginatie.
Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta cu nr. 100 - Tarta cu lamaie si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

diaconta 1

19.01.2013, 22:21

Felicitari draga mea,o adevarata performanta in doua saptamani,iar tarta asta tocmai potrivita pentru sarbatoare
Bravo pentru toate retetele tale

Miha 1

19.01.2013, 22:54

Felicitari!

diana_k 1

21.01.2013, 12:04

felicitari!!! aratoasa tarta ta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

pe 14.04 la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta Simeon II