Ravioli cu unt si verdeata-reteta la steamer

de adnia in Paste, 2 Iul 2013 | 4958 vizualizari

 

Daca tot mi-am luat steamer, pai sa-l folosesc! Mai ales ca baiatului meu i-a cazut cu tronc si ma ajuta la retete, apoi isi ia scaunul si sta in fata aparatului si-l "pazeste" pana e gata mancarea, apoi vine cu faufuria in maini s-o umplu:) Sunt tare fericita ca am gasit si eu ceva sa-i placa, mai ales ca e amator de paste si braaaaaaaaaaaanza:)

 

INGREDIENTE

Pt. aluat:

  • 1 ou
  • 2 linguri ulei de masline
  • putina sare
  • faina integrala de grau cat cuprinde, pt. a forma aluatul

Pt. umplutura:

  •  1 ou
  • 50 gr, cascaval ras
  • 50 gr. telemea de oaie

pt. servire:

  •  un cub de unt
  •  verdeata tocata marunt (patrunjel, busuioc, cimbru)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ravioli cu unt si verdeata-reteta la steamer:

Din ingredientele pt. aluat se formeaza o bila elastica, pe care o lasam sa se odihneasca cca 10 minute. Intre timp pregatim umplutura: radem cascavalul si telemeaua, pe care le amestecam cu oul batut.

Aluatul se intinde in foaie subtirica (fiind facut cu faina integrala, e mai ferm si se intinde bine, iar dupa fierbere va fi "al dente"). Decupam cercuri, cu ajutorul decupatorului formei de ravioli (coltunasi), apoi plasam fiecare cerc in forma de ravioli, il umplem cu putina branza (1 lingurita, nu mai mult), pensulam marginea cercului cu apa, apoi inchidem forma si presam bine, ca sa fim siguri ca ravioli s-au sigilat.

La partea cu lucrul aluatului si formarea pastelor ravioli am avut parte de un real ajutor din partea micului meu bucatar, care s-a aratat extrem de grijuliu cu viitoarea sa mancare:))

De aici a fost foarte simplu: am pus impreuna ravioli in compartimentele aparatului cu aburi, am pus apa si am setat la 30 minute.

I-am scos pe farfurie si i-am stropit cu putin unt si verdeata tocata marunt. I-am servit calzi.

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ravioli cu unt si verdeata-reteta la steamer" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

adnia 1

03.07.2013, 18:05

lubita, esti o draguta! mie mi-e de foarte mare ajutor aparatul asta, e ultima mea achizitie si sta la loc de cinste, cel putin deocamdata. il ador si sunt super incantata ca nu trebuie sa stau langa el cat gateste si nici nu am grija ca se arde mancarea

Rocsi 1

03.07.2013, 19:49

Ce faine ti-au iesit

lilik 1

04.07.2013, 11:57

grozavi si arata tare apetisanti

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ravioli umplute cu spanac si ricotta cu sos de smantana si parmezan