Ravioli cu ciuperci porcini, pui si capere

de Bucataras in Paste, 19 Feb 2021 | 4132 vizualizari

 

Pranzul zilei: ravioli umpluti cu ciuperci porcini, pui, capere si sos de rosii.
Imi place sa arunc din cand in cand un ochi in zona de paste proaspete a magazinelor alimentare si sa testez diverse produse. De data aceasta am ales ravioli umpluti cu ciuperci porcini si m-am gandit la o combinatie de paste cu pui, capere si sos de rosii, care sa echilibreze gustul puternic al ciupercilor. Delicioasa si reusita combinatia, sa stiti.

 

INGREDIENTE

  • 250 g ravioli ai funghi porcini
  • 300 g piept de pui
  • o ceapa
  • 3-4 catei de usturoi
  • Sare, piper, cimbrisor, oregano, busuioc
  • 4-5 rosii cherry
  • Suc de rosii cherry
  • 2 linguri de capere
  • 50 g unt
  • Pentru décor:
  • Parmesan ras
  • Frunze de busuioc
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ravioli cu ciuperci porcini, pui si capere:

Pune intai pastele la fiert in apa clocotita.

Intre timp curata ceapa, usturoiul si toaca-le marunt.

Taie pieptul de pui in cubulete.

Topeste untul intr-o tigaie, adauga ceapa si usturoiul tocate, amesteca cat sa isi lase aroma, apoi pune cuburile de pui peste.

Condimenteaza cu sare, piper, cimbrisor, oregano, busuioc sau cu alte plante aromatice, in functie de ce preferi si lasa puiul pana se gateste pe toate partile. Fiind taiata in bucati mici, carnea nu are nevoie de un timp de gatire prea mare.

Pune pastele ravioli umplute cu ciuperci porcini in tigaie peste pui, adauga rosiile cherry taiate in jumatate, caperele, adauga si sos de rosii si putin din zeama in care au fiert pastele.

Lasa sa se intrepatrunda toate aromele, sosul sa devina usor consistent si opreste focul.

Presara parmesan ras peste ravioli cu pui si capere, cateva frunzuite de busuioc si pofteste la masa.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Ravioli cu ciuperci porcini, pui si capere" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv guguluf cu vegetale, pui si capere