Rata umpluta cu sos de portocale

de RuxyRux in Rata, 29 Dec 2010 | 24686 vizualizari

 

Un preparat numai bun de pus pe masa de sarbatoare....

 

INGREDIENTE

  • o rata mare( eu am avut doua deci am dublat cantitatile)
  • 70 gr unt
  • Pentru umplutura:
  • un ficat de rata( cine nu are pune 300 gr ficatei pui)
  • 1 cescuta caju( macinate)
  • 3-4 portocale
  • 2 morcovi
  • o ceapa mare
  • 2 radacini patrunjel
  • 1/2 mar
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 legatura marar
  • 300 gr ciupercute tocate
  • maghiran
  • ghimbir proaspat o bucatica
  • piper
  • sare
  • miezul de la doua felii de paine inmuiat in putin lapte
  • 1 lingurita boia dulce  
  • 3 linguri ulei
  • tepuse de lemn( pentru frigarui)
  • sfoara
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rata umpluta cu sos de portocale:

1. Spalam bine rata, o parlim daca e cazul.

2. Masam rata cu sare in jur de zece minute.

3. Ficatul taiat bucatele il prajim in ulei impreuna cu ceapa, apoi adaugam pe rand ingredientele   de umplutura tocate marunt. ( mai putin alunele caju, painea si ghimbirul). Sotam bine in jur de 10 minute.

4. Lasam putin la racit, stoarcem sucul de la o portocala, adaugam miezul de paine stors si alunele caju macinate.

5. Adaugam 40 gr unt( din total) la temperatura camerei si amestecam bine compozitia. Mai adaugam putin patrunjel verde si ghimbirul ras.

Tocam marunt o portocala si o punem la compozitie. Gata de umplut.

6. Umplem rata.

7. Dupa ce umplem rata infigem tepusele si incepem sa legam sfoara ( ata pusa in cinci), ca la sireturi. In acest mod cand vom scoate tepusele va iesi si sfoara imediat si nu vom avea surprize neplacute.

8. Ungem tava cu unt, punem rata adaugam si restul de unt cubulete apoi portocalele deasupra( pe care le vom pune abia la jumatatea timpului).

9. Lasam rata la cuptor in jur de o ora la 140 grade( foc mic) pentru a iesi grasimea.

10. Dupa o jumatate de ora scoatem rata si o ungem cu zeama din tava peste tot.

11. Asa vom proceda din jumatate in jumatate de ora.

12. Rata va sta la cuptor in jur de 2 ore si jumatate. Ultima ora si jumatate va sta la cuptorul reglat la 180 grade.

13. La jumatatea coacerii, stoarcem deasupra suc de portocale apoi decoram rata cu portocalele taiate felii.

14. O servim cu varza rosie calita sau cu piure de cartofi...e grozava!!!! Ah...si nu uitati muraturile sa sune mai romaneste....

Daca ti-a placut reteta noastra "Rata umpluta cu sos de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

RuxyRux 1

05.12.2013, 10:39

E o reteta de vis...intr-adevar...merita probata...si-mi aduce aminte de o zi tare, tare draga si foarte speciala pentru mine!

DIANA B 1

05.12.2013, 17:26

de vis

RuxyRux 1

05.12.2013, 21:33

Multumesc draga si scumpa mea Diana!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de rata cu cartofi reteta simpla si gustoasa