Rata pe varza la cuptor in vas de lut

de Bucataras Medi in Mancaruri cu carne, 30 Mai 2011 | 35968 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 rata
  • 2 verze murate
  • 2-3 rosii
  • o cana cu bulion
  • ulei de masline
  • cimbru uscat
  • boia dulce
  • foi de dafin
  • boabe de piper
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rata pe varza la cuptor in vas de lut:

Curatam rata , o spalam si apoi o transam.Facem un amestec cu ulei de masline, sare,piper, boia, cimbru si ungem bine fiecare bucata de carne in parte apoi dam la frigider si tinem circa 1 ora la rece.

Daca varza murata este prea acra si prea sarata o tinem cateva ore(2-3 ) in apa rece avand grija ca din cand in cand sa mai schimbam apa.Scurgem bine varza de apa si apoi o taiem fideluta.Asezam pe fundul vasului de lut( pe care l-am tinut in apa rece circa 30 min) jumatate din cantitatea de varza taiata.Peste varza asezam o parte din carnea de rata transata si apoi restul de  varza .Desfacem bulionul in apa rece si turnam in oala.Adaugam rosiile decojite si date prin razatoare,cimbru uscat,foi de dafin si  boabe de piper .Deasupra asezam restul de carne si dam la cuptor.Din cand in cand scoatem vasul si rasucim dreapta-stanga fara a folosi lingura pentru amestecare.

Este bine sa nu incalzim cuptorul decat in momentul in care introducem oala in el, astfel incat sa se incalzeasca treptat odata cu vasul.Tinem la cuptor pana cand scade bine iar atat carnea cat si varza sunt bine facute.

Servim calda cu mamaliguta.

Eu am avut o rata cumparata  tare frumoasa, grasa si frageda .

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rata pe varza la cuptor in vas de lut" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Stamppot zuurkool (varza acra cu cartofi si afumatura)