Quiche rustica picanta

de JustLoveCookin in Aperitive / Garnituri, 26 Noi 2010 | 8235 vizualizari

 

Aceasta quiche este una din sutele de variante derivate ale vestitei Quiche Lorraine, o tarta sarata tipica gastronomiei franceze,pe baza de bacon,branza,oua si smantana.Cu trecerea timpului,bucatarii au improvizat sute de alte moduri de a o prepara,cu legume,branzeturi,mezeluri,etc.E o tarta foarte rapida insa de mare efect.Aluatul brisèe se face foarte usor,voi pune reteta in zilele urmatoare.De obicei framant eu,fiindca ador sa o fac,insa de data asta am avut un pachet de aluat in casa,si am vrut sa il folosesc.Lazy me…

 

INGREDIENTE

  • 1 aluat brisèe sau fraged cumparat
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras galben
  • 1 vanata medie
  • 120 g chorizo sau orice salam picant
  • 3 oua
  • 200 g rosii decojite si tocate
  • 4 catei usturoi
  • oregano
  • ulei masline
  • sare,
  • ardei iute macinat (sau boia de ardei iute)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Quiche rustica picanta:

Taiem ardeii in feliute subtiri,vanata cubulete,decojim 2-3 rosii (200 g) si le tocam.Taiem si chorizo sau orice alt salam picant dorim.
Intr-o tigaie punem cateva linguri de ulei de masline si sotam ardeii cu vanata.Eu le-am sotat separat,insa nu cred ca va conta prea mult,asa ca, economisiti timpul.Eu am avut rosii bio,conservate de mine vara asta,insa puteti pune si cateva rosii bine coapte,decojite si tocate.

Cand s-au sotat ardeii si vinetele,adaugam rosiile,usturoiul tocat sau pisat si sare dupa gust.Mai lasam cateva minute pana sunt patrunse bine legumele,si lasam la racit. Batem 3 oua cu 1/2 lingurita de oregano sau chiar mai mult daca va place,piper,un praf de sare,si ardei iute macinat (sau boia de ardei iute) dupa gust.Eu nu am pus foarte mult,ca chorizo e deja destul de picant.

Amestecam ouale cu salamul taiat cubulete,si apoi cu legumele care s-au racit. Intindem o foaie de aluat brisèe sau fraged cumparata  de-a gata intr-o forma de tarte.

Intepam in cateva locuri cu furculita pe fundul tavii,intindem compozitia de oua,legume si salam picant.Presam usor pentru a distribui uniform si a nu lasa spatii libere. Ati putea sa dati aluatul la cuptor pt cca 10 minute fara compozitie,pentru a coace bine fundul ,apoi sa intindeti umplutura si sa o mai dati pt 40 minute.E ok si asa,insa.

Dam la cuptorul preincalzit la 200 grade timp de 45-50 minute.Va veti da seama observand-o cand va fi gata.

Se serveste calduta,ca aperitiv. E delicioasa…

Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche rustica picanta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
"Tortul" barbatilor