Una dintre prajiturile mele preferate...reteta o am de la mama :) O sa adaug si poze cat de curand.
Intr-o cescuta se freaca drojdia cu o lingurita de zahar, dupa care se adauga laptele caldut. Amestecand faina cu margarina, drojdia, sarea, galbenusurile de ou si smantana se face un aluat suplu si nelipicios. Se lasa coca sa dospeasca o jumatate de ora, acoperita.
Intre timp se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul, pe abur (bain marie) cca. 30 minute, dupa care se adauga nuca macinata.
Se imparte aluatul in doua parti. Se intind foi dreptunghiulare de grosimea unui dos de cutit peste care se intinde spuma, iar apoi se ruleaza pe lungime. Se taie felii de 2 cm care se aseaza in tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Se coace la foc potrivit 20-30 min pana se rumenesc.
Dupa ce se racesc se pot pudra cu zahar praf.