Pulpe cu legume si coriandru

de Dya Daniela Andrei in Pui, 10 Apr 2013 | 20335 vizualizari

 

Sunt cu adevarat gustoase, secretul fiind boabele de coriandru ce confera o aroma fina si placuta pulpelor de pui!

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe de pui
  • 2 rosii
  • 3-4 cepe
  • patrunjel
  • 2 morcovi
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei gras
  • 1 ardei capia
  • 50 ml vin alb
  • 2 linguri cu ulei
  • 3-4 catei de usturoi
  • 3 fire de ceapa verde
  • 2-3 lingurite cu suc de lamaie
  • 2 linguri cu bulion sau suc de rosii
  • o lingurita rasa de boabe de coriandru
  • condimente: sare si piper dupa gust, un praf de chili, tarhon si busuioc
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe cu legume si coriandru:

Intr-un bol, condimentam bine pulpele cu sare si piper dupa gust, presaram un praf de chili si adaugam boabele de coriandru, le stropim cu cele doua linguri de ulei, cu sucul de lamaie si cu vinul alb si le lasam la rece pentru 30-40 de minute (ar fi ideal daca ar ramane la rece peste noapte).

Dupa ce s-au aromat suficient,  punem pulpele intr-o tigaie cu ulei incins si le lasam sa se rumeneasca usor. Adaugam legumele taiate cuburi, potrivim de gust cu sare, daca mai este necesar, si, le lasam la foc mic pana se patrund bine. Condimentam cu tarhon si busuioc, adaugam bulionul/sucul de rosii si cateii de usturoi feliati. Acoperim cu un capac si le lasam pe foc inca 10-15 minute.

Se presara patrunjel proaspat tocat si serveste cu pofta!

TIPS-URI

1

pentru o aroma mai puternica puteti pisa boabele de coriandru

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe cu legume si coriandru" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de Pui cu Bere si Stafide la Cuptor (Reteta Video)