Pulpa de rata confiata si varza calita

de AlexTeacher in Rata, 12 Sep 2017 | 8214 vizualizari

 

Acest preparat este o adevarata nebunie in Franta si desi dureaza destul de mult sa-l faci, crede-ma ca merita fiecare minut investit! Pulpa de rata confiata merge de minune cu o portie de varza calita. Reteta video, pas cu pas, o gasesti mai sus.  

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de rata
  • grasime de rata cat sa acopere pulpele
  • 2 crengute de rozmarin
  • 100 ml vin rosu calitativ
  • 2 linguri de sare grunjoasa
  • 3 crengute de cimbru proaspat
  • 2 batoane de scortisoara
  • 3 catei de usturoi

Pentru varza:

  • 1 varza dulce
  • 2 linguri de ulei
  • 2 cepe tocate
  • 2 morcovi rasi
  • ½ lingurita de chimen
  • 1 lingurita de cimbru uscat
  • 1 lingurita rasa de paprika
  • 3 linguri de bulion
  • 300 ml apa
  • pasta de ardei dulce sau iute
  • sare si piper
  • dupa gust
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de rata confiata si varza calita:

Taie grasimea in exces a pulpei de rata. N-o arunca ! O poti topi la foc mic si s-o pastrezi foarte bine in frigider. Pune pulpele intr-o tava si stropeste-le bine cu vinul rosu. Rupe apoi firicelele de cimbru. Freaca bine pulpele cu sare grunjoasa si cimbru. Acopera-le cu folie de plastic si lasa-le cam 24 de ore la frigider. Scoate-le apoi din frigider, si sterge bine sarea de pe ele cu putina apa. Adauga-le intr-o tava adanca impreuna cu rozmarinul, batoanele de scortisoara si usturoiul. Acopera-le cu grasimea de rata si introdu-le in cuptorul incins in prealabil la 90-100 grade C, pentru 6-7 ore.

Pentru varza calita nu va trebui sa astepti atat de mult. Cam cu o ora inainte sa scoti pulpele din cuptor, te poti apuca de varza. Pune varza tocata fideluta intr-o tigaie incapatoare si adauga apa peste. Adauga apoi sare. Pune-i capacul si las-o la fiert – varza este cu mult mai gustoasa daca fierbe in sucul propriu. Las-o la fiert 30 de minute si apoi da capacul la o parte.

Separat caleste morcovii si ceapa in ulei si pune-le peste varza. Adauga apoi paprika, chimen si cimbru. Daca nu-ti place chimenul, poti renunta la el. Pune bulionul si pasta de ardei iute sau dulce si lasa in continuare sa fiarba pana ce varza devine moale. Potriveste de sare si piper.

Scoate pulpele de rata, creste temperatura cuptorului la 200 de grade C si introdu varza in cuptor cateva minute pentru a se gratina. La aceasta minunatie de preparat poti alatura o mamaliguta! Se preteaza perfect !

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de rata confiata si varza calita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de rata cu varza rosie calita