Pui Mediterraneo

de Elenakiko in Pui, 19 Feb 2012 | 4075 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 caserolă piept de pui dezosat
  • 4 cartofi
  • 2 morcovi mari
  • 3 lamâi (căutaţi-le să fie cât mai mici - sunt mai zemoase)
  • 1 plic de oregano
  • sare
  • ulei de măsline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui Mediterraneo:

1. Spălaţi bucăţile de pui bine şi tăiaţi-le cubuleţe. Presăraţi sare peste ele şi puneţi-le într-un vas de yena.
2. Curăţaţi cartofii şi morcovii de coajă, spălaţi-i bine. Cartofii îi tăiaţi cubuleţe, morcovii rondele. Merg alături de pui, în vas.
3. Stoarceţi zeama de la două lămâi. Într-un castronel mic, amestecaţi-o cu două linguriţe de oregano şi 4 linguri de ulei de măsline. Compoziţia asta turnaţi-o în vas, peste pui şi legume.
4. Completaţi cu un pahar cu apă şi băgaţi la cuptor (foc mediu, 180 grade). Durează o oră şi jumătate, ar fi bine dacă nu vă luaţi cu vorba, sau alte treburi lumeşti, să îl scoateţi pe la jumătatea procesului şi să mai amestecaţi compoziţia din vas (pentru a evita un dezastru de genul: la fund pui fiert şi la suprafaţă pui ars).

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Mediterraneo" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (18)

Cristi Roman 1

19.02.2012, 20:32

o sa ai multe surprize placute aici .

diaconta 1

19.02.2012, 20:33

si noua ne plac surprizele

oana_pisicutza16 1

11.04.2012, 10:47

delicios

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

ieri la 17:21

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

ieri la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

pe 18.06 la 19:27

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui umplut a la Gaby