Pui marinat la cuptor

de MotanLaOale in Retete Delikat, 12 Aug 2018 | 2822 vizualizari

 

"Gatesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale"

 

INGREDIENTE

  • un pui (1,8 kg)
  • condimente pentru pui Delikat
  • amestec de ierburi si boia Delikat
  • boia de ardei dulce Delikat
  • amestec de ierburi de gradina Delikat
  • chilli Delikat
  • piper negru boabe Delicat, proaspat macinat
  • 100 ml ulei
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui marinat la cuptor:

Puiul se curata, se spala bine si se usuca.

Intr-un castron se amesteca toate condimentele Delikat cu sare, pana se face o pasta.

Se unge bine puiul, exterior si interior, cu pasta obtinuta, se acopera cu folie alimentara si se lasa la frigider 4-5 ore.

Dupa marinare am pus puiul pe un gratar care intra in tava de cuptor.

Am legat pulpele sa stea fixe si am pus gratarul intr-o tava cu apa in care am mai pus mirodeniile ramase in castron si sare.

Am stropit puiul cu zeama din tava si l-am introdus in cuptor pentru 1,5-2 ore.

Din cand in cand, se unge puiul cu zeama din tava.

Daca scade prea mult apa din tava, se completeaza.

Cand patrunde furculita usor in piept si este rumenit frumos, este gata.

Se scoate din cuptor, se desface ata si este gata de servit.

Se poate servi cu orice garnitura cu mujdei de usturoi sau salata.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui marinat la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pitoance