Pui marinat la cuptor

de MotanLaOale in , 12 Aug 2018 | 2971 vizualizari

 

"Gatesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale"

 

INGREDIENTE

  • un pui (1,8 kg)
  • condimente pentru pui Delikat
  • amestec de ierburi si boia Delikat
  • boia de ardei dulce Delikat
  • amestec de ierburi de gradina Delikat
  • chilli Delikat
  • piper negru boabe Delicat, proaspat macinat
  • 100 ml ulei
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui marinat la cuptor:

Puiul se curata, se spala bine si se usuca.

Intr-un castron se amesteca toate condimentele Delikat cu sare, pana se face o pasta.

Se unge bine puiul, exterior si interior, cu pasta obtinuta, se acopera cu folie alimentara si se lasa la frigider 4-5 ore.

Dupa marinare am pus puiul pe un gratar care intra in tava de cuptor.

Am legat pulpele sa stea fixe si am pus gratarul intr-o tava cu apa in care am mai pus mirodeniile ramase in castron si sare.

Am stropit puiul cu zeama din tava si l-am introdus in cuptor pentru 1,5-2 ore.

Din cand in cand, se unge puiul cu zeama din tava.

Daca scade prea mult apa din tava, se completeaza.

Cand patrunde furculita usor in piept si este rumenit frumos, este gata.

Se scoate din cuptor, se desface ata si este gata de servit.

Se poate servi cu orice garnitura cu mujdei de usturoi sau salata.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui marinat la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui prajit de casa – Cum sa prepari o crusta crocanta si savuroasa