Pui manastiresc

de Sidy in Pui, 6 Apr 2012 | 4456 vizualizari

 

O mancarica de duminica, delicioasa si plina de arome, dupa reteta maestrului Radu Anton Roman, cu putine modificari facute de mine....
Sunt convinsa ca are sa va placa savoarea ei si poate vi-am dat o idee ce sa pregatiti pentru duminica.

 

INGREDIENTE

  • 4-5 buc. pulpe pui
  • 2 buc. ceapa
  • 1 varf boia de ardei
  • 1/2 pumn patrunjel
  • 1 varf piper mixt
  • 1 varf sare
  • 4 lingura ulei de floarea soarelui
  • 1-2 lingura faina alba
  • 150 ml vin alb
  • 300 ml smantana
  • 1 lingura condimente pt pui
  • 400 gr ciuperci taiate
  • 2-3 buc. fire marar verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui manastiresc:

Pulpele spalate si curatate le stergem cu un servet de hartie, apoi le condimentam pe toate partile.

Punem la incins intr-un wok  2 linguri ulei in care vom praji carnea pe ambele parti, la foc mediu.

Stingem cu o cana cu apa si lasam focul mic.Acoperin wok-ul si lasam sa fiarba 30 minute.

Cepele curatate le tocam marunt si le sotam in restul de ulei.Adaugam ciupercile taiate si calim cateva minute.Stingem totul cu vin, firbem 5 minute, apoi adaugam usturoiul presat.

Turnam ciupercile peste pui, adaugam 3 linguri cu smantana, asezonam si adaugam putina apa daca mai e cazul.Lasam sa fiarba la foc mic 10 minute.

La final adaugam restul de smantana amestecata cu faina( maestrul a amestecat smantana cu doua oua intregi), verdeata tocata marunt si lasam sa mai dea cateva clocote pina se ingroasa sosul.

Facem mamaliguta punamd la 1 l apa cu putina sare 300 g faina de malai, amestecam si lasam sa fiarba la foc mic.

Servim pulpele manastiresti cu mamaliguta si vorba maestrului: "...e greu sa nu te arunci, de nebun, cu mamaliga cu tot in bunatatea asta sofisticata..."

Pofta mare !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui manastiresc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pui manastiresc