Pui in sos dulce-acrisor

de retetele_tinei in Pui, 27 Dec 2015 | 8600 vizualizari

 

Acest pui in sos dulce-acrisor, este evident o reteta chinezeasca, foarte aromata, gustoasa si rapida, la fel ca si oricare alta reteta din acea minunata tara. :)
Daca nu va place puiul, acesta se poate inlocuii cu carnea de porc...ce va sfatuit eu este, sa nu inlocuiti produsele celelalte daca vreti ca la sfarsit, sa aveti parte de acelasi gust inedit.

 

INGREDIENTE

  • 800g piept de pui
  • 3 felii de ananas proaspat
  • 1 ardei rosu ( eu am folosit un ardei rosu-verzui)
  • ulei
  • Ingrediente pentru sosul dulce-acrisor
  • 500ml sos tomat
  • 160g zahar
  • 100ml otet de vin alb
  • 100ml apa
  • 5linguri de sos de soia
  • 1lingura de faina rasa
  • sare
  • Ingrediente compozitie pentru carne:
  • 150g faina
  • 250ml apa
  • 1 lingura drojdie dezhidratata
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui in sos dulce-acrisor:

Prima data se pregateste sosul. Asadar, se pune la foc sosul tomat impreuna cu zaharul, otetul, apa, sarea si sosul de soia. Sosul se lasa la fiert pentru 10 minute, apoi se adauga faina si se mai lasa o idee la fiert, dupa care se lasa deoparte.

Separat, se pregateste carnea. Pentru inceput, pieptul de pui se taie bucati si se lasa deoparte. Intr-un bol se pune faina cu apa cu drojdia si cu sarea, se amesteca cu telul bine, apoi se adauga bucatile de carne si se amesteca bine.

Se pune o tigaie cu ulei pe foc, iar cand acesta e incis se pun bucati de carne la prajit. Se prajesc uniform pe ambele parti, apoi se scot pe un prosop de hartie care sa absoarba uleiul in exces.

Mai departe, se curata si se taie ananasul si ardeiul. Intr-o tigaie se pun ulei, iar cand acesta e incins se pun bucatile de ananas si ardei. Acestea se lasa la foc mare sa se caleasca pt 5 minute, apoi se pun bucatile de carne prajite inainte.

Se lasa o idee la prajit impreuna, apoi se pune sosul tomat pregatit inainte.

Mai lasati cateva minute la foc, toate ingredientele, iar inainte de a stinge focul verificati de sare, zahar si otet, daca e nevoie mai adaugati, iar daca nu, opriti focul si serviti...serviti cat inca este cald.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui in sos dulce-acrisor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (2)

MotanLaOale 1

27.12.2015, 19:25

miki_a 1

28.12.2015, 23:25

Ce combinatie buna intre carnita si sosul deosebit de gustos si provocator!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciocanele de pui aromatizate si coapte in punga