Pui fript pe gratar, cu piure si salata de varza

de Ancutsa in Mancare copii, 13 Iul 2019 | 2514 vizualizari

 

Am ales să gătesc puiul pe grătarul electric, în loc să-l prăjesc în ulei, iar cartofii să-i fac piure, în loc să-i prăjesc, făcând astfel masa mai sănătoasă. Am completat cu o salată de varză albă și roșie, delicioasă.
„Meniu copii”

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe de pui,
  • 5 cartofi mari,
  • 100 g unt,
  • 2 linguri smântână,
  • Condimente: sare, boia dulce, oregano, cimbru, cimbrișor și coriandru – după gust,
  • O varză mică albă,
  • O varză mică roșie,
  • Ulei – după gust,
  • oțet – după gust,
  • 1 l apă
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui fript pe gratar, cu piure si salata de varza:

 

 

Se dezosează pupele de pui și se ung cu mirodenii după plac (eu mi-am făcut propriul amestec din mirodeniile preferate într-un borcănel) și se rumenesc bine pe grătarul electric.

Se curăță și se spală cartofii, se taie cubulețe și se pun la fiert într-o oală cu 1 l apă și o linguriță rasă cu sare. Când sunt bine pătrunși, se dau de pe foc, se scurg cartofii de apă, se adaugă untul și smântâna și se bat pentru piure.

Cele două verze se dau pe răzătoare și se asezonează după plac cu ulei, oțet, o sare și apă.

Se așază pe fiecare platou pui pe pat de piure și salată de varză.

 

Porții: 4

Timp de pregătire: 10 min

Timp de gătire: 50 min

Poftă Bună!

Dacă vă place rețeta mea, o puteți găsi și pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/07/pui-fript-pe-gratar-cu-piure-si-salata.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui fript pe gratar, cu piure si salata de varza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de migdale si capsuni