Pui cu sos de struguri si fasole verde

de Anamaria7 in Pui, 9 Oct 2010 | 4264 vizualizari

 

Probabil multi vor ridica din sprancene cand citesc titlul, dar e sincer f BUN! Am revenit la facultate, la Cluj :| fara cuptor in camin se reduc posibilitatile de experimente culinare... Si gatitul doar pentru mine e mai putin entuziasmant. Dar macar pot sa incerc toate traznaile de combinatii, nu are cine stramba din nas :))

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 300 gr fasole pastai
  • 1 ceapa verde
  • 3 catei de usturoi
  • 300 gr struguri dulci (preferabil negri, cu samburi mici)
  • 200 ml apa 
  • 4 lg faina
  • sare, piper
  • 4 lg ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu sos de struguri si fasole verde:

Pieptul de pui se taie cubulete, se sareaza si se pipereaza. Intr-o tigaie incingem 2 lg de ulei si rumenim bine carnea cu usturoiul usor zdrobit. Cand e gata, scoatem puiul din tigaie.

Intr-o oala, punem apa la fiert cu putina sare si fierbem fasolea pastai, apoi o scurgem de apa. Boabele de struguri se curata de pe ciorchine si se taie in doua (eu am lasat jumatate dintre ele intregi).

Punem in tigaie celelalte 2 lg de ulei si calim ceapa verde taiata rondele. Cand s-a muiat, adaugam strugurii si lasam inca putin la calit, apoi acoperim cu apa si lasam sa clocoteasca vreo 3 minute. Intre timp, intr-un bol amestecam faina cu cei 200 ml de apa pentru sos. Adaugam compozitia in tigaie amestecand incontinuu pentru a nu se forma cocoloase, saram si piperam si luam de pe foc.

Sosul se poate adauga imediat peste pui.

 

TIPS-URI

1

Este de preferat sa eliminam samburii strugurilor. Eu nu am avut timp de migaleli, dar am ales struguri potriviti, nu m-au deranjat :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu sos de struguri si fasole verde" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

COMENTARII (10)

Dana Cristea - pusikmea 1

10.10.2010, 12:56

nadina73 1

10.10.2010, 17:42

interesanta combinatie

mihaelar63 1

19.10.2010, 00:30

interesanta combinatie cat despre farfurie ce sa spun , maine merg in Cluj , ascunde-o bine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pui pe capac