Pui cu sos de ciuperci si vin

de divainbucatarie in Pui, 14 Feb 2011 | 4823 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe pui
  • 8 linguri ulei de masline
  • 2 cepe
  • 300 g ciuperci champignon
  • 150 ml supa de pui
  • 100 ml vin alb
  • 4 linguri de smantana
  • 1 lingura faina
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • 2 catei usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu sos de ciuperci si vin:

Pentru inceput condimentam puiul si apoi il prajim pe ambele parti pana de rumeneste frumos. Il scoatem din tigaie. In acelasi ulei vom cali mai departe ceapa si ciupercile, pana devine ceapa aurie. Punem iar puiul in tigaie, adaugam supa si vinul. Amestecam faina cu 2 linguri smantana. Punem din supa fierbinte cate o lingura peste aceasta, pana devine destul de calda, astfel incat sa nu se branzeasca cand o punem la fiert. Turnam smantana in tigaie, adaugam si cateii de usturoi taiati in jumatate si mai lasam sa fiarba cam 20-30 de minute la foc mic, pana incepe sa se ingroase sosul. Cand se raceste un pic sosul amestecam restul de smantana. Puteti pune si putin patrunjel verde.

Servim puiul cald cu garnitura de orez sau cartofi natur.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu sos de ciuperci si vin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

divainbucatarie 1

14.02.2011, 15:07

Multumesc Gaby_d!

LUK 1

14.02.2011, 21:08

excelenta prezentare..eu fac aceasta reteta cu piept de pui..delicioasa

divainbucatarie 1

15.02.2011, 09:36

multumesc!

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Ciulama de pui cu smantana