“Pui cu mango (buuuun, dulce, acrisor si picant) cu orez simplu, gatit de o pustoaica simpatica de 18 ani (eu adica :P)”, ne-a scris Iulia …
Incingem o tigaie cu trei linguri de ulei de masline, punem ceapa taiata si amestecam incontinuu, pe foc mediu spre mare, pana cand ceapa incepe sa capete o culoare aurie, dupa care punem ardeiul gras taiat, apoi pieptul de pui si amestecam ca sa se rumeneasca puiul pe toate partile (nu trebuie sa fie patruns).
(Intre timp va sfatuiesc sa puneti orezul la fiert, ca sa se faca odata cu puiul sau inaintea lui.)
Dupa ce puiul se rumeneste punem cubuletele de mango, peste care adaugam aprox. 200ml apa (in reteta originala se vorbea de supa de pui, deci puneti ce aveti la indemana, si apa merge foarte bine), 2-3 linguri de ketchup sau sos de rosii, o lingurita de sos de soia, sarea, piperul si pudra de curry, amestecam toate, dam focul mai mic si acoperim tigaia cu un capac. Lasam pe foc mediu cam 25 min, amestecand din cand in cand; va veti da seama ca e gata atunci cand sosul scade aproape de tot.
Se serveste cu orezul alb; arata bine, are un gust foarte bun, e destul de light si usor de facut. Pofta buna!