Pui cu legume si orez basmati

de simona72 in Pui, 17 Sep 2013 | 14770 vizualizari

 

V-am mai spus eu cat de mult imi place orezul basmati...de data asta ca si garnitura la carnitza de pui cu legume, trase la tigaie si usor picante...

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 1 ardei gras
  • 150 gr ciuperci champinion
  • sare si piper proaspat macinat dupa gust
  • 1 lingura sos de soia
  • 1/2 lingurita sos Piri Piri
  • 1 lingura patrunjel proaspat tocat
  • 2 linguri ulei de masline
  • 200 gr orez basmati (1 cana)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu legume si orez basmati:

Pieptul de pui se spala,se usuca cu prosoape de bucatarie, se taie feliute, se condimenteaza cu sare si piper, se stopeste cu putin ulei de masline si se amesteca bine toate ingredientele. Se da la frigider pt 10-15 minute. Se trage la tigaie in putin ulei de masline, la foc iute. Se adauga sos de soia si se continua prajirea la foc iute. Se adauga ardeiul gras taiat feliute aproximativ la fel, ciupercile si se lasa tot la foc iute. Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si sos iute Piri Piri(sau orice sos iute aveti). Cand este gata se adauga la final patrunjel proaspat.  O cana de orez basmatii se pune peste 2 cani si jumatate cu apa si sare. Se lasa sa fiarba 12 minute, bobul sa nu fie zdrobit. Se strecoara daca apa a fost prea multa si se serveste impreuna cu carnea de pui si legume.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu legume si orez basmati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

ieri la 17:57

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui cu orez alb si sos de portocale