Pui cu legume si curry

de susu in Pui, 9 Dec 2010 | 5444 vizualizari

 

Eu iubesc acest condiment minunat si anume curry-ul. Il folosesc foarte des la mancaruri si chiar la cele romanesti, unde merge binenteles. Pe langa gustul deosebit ii da si o culoare frumoasa preparatului. Binenteles ca puteti inlocui pieptul de pui cu pulpe dezosate

 

INGREDIENTE

  • 500 g piept de pui
  • 500 g ciuperci champignon
  • 2 rosii mari
  • 1 ceapa zdravana
  • Cativa catei de usturoi
  • ½ zeama lamaie
  • 1 morcov
  • 3ardei « capiati » copti
  • Ulei de masline
  • 1/3 pachet
  • unt
  • Boia dulce
  • oregano
  • vegeta
  • Curry
  • 1 mana de masline naturale
  • Piper alb
  • Cateva boabe piper rosu
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu legume si curry:

Carnea se taie cuburi, rosia se paseaza, ceapa si usturoiul se toaca marunt. Puiul se freaca bine cu condimente (curry, piper alb, boia, oregano, putin ulei de masline si orice condimente mai doriti) iar apoi se baga la frigider pentru cateva ore.Ciupercile spalate se taie julien iar morcovul se da prin razatoarea mica. Se incinge o tigaie, se adauga untul si putin ulei de masline. Calim ciupercile bine si coacem ardeii capia. Dupa ce am dat deoparte ciupercile calim separat ceapa si usturoiul dupa care adaugam carnea, morcovul, ciupercile si dupa ce am calit bine adaugam sucul de rosii. Presaram cu sare ardeii si ii acoperim cu un prosop pana la racire dupa care ii curatam de coaja. Punem ciupercile in mancarica, taiem ardeii julien si ii adaugam si pe ei. Mai lasam putin sa se intrepatrunda aromele, potrivim de sare si condimente si adaugam zeama de lamaie. Ciupercile lasa destula apa dar daca mai doriti puteti adauga suplimentar niste supa de carne.

Punem mancarea intr-un vas special pentru cuptor sau repartizam in cateva mai mici, acoperim cu capac si dam la cuptor sa scada bine. Dureaza ceva mai mult la cuptor dar merita asteptarea. Se serveste direct din castroane. Este o mancarica foarte gustoasa si daca inlaturati din condimente e potrivita si pentru cei mici. Aceste oale de lut poroase sau smaltuite sunt nemaipomenite pentru fripturi, sarmale, ardei umpluti, ghiveci si orice altceva faceti la cuptor sau pe plita. Nu prea am rabdare sa le folosesc pe cele care merg la flacara asa ca tot ce prepar bag la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu legume si curry" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

diaconta 1

09.12.2010, 18:53

Minunat dar in toate oalele ai gatit?nu par a fi prea mici

mamaieelena 1

09.12.2010, 23:25

gustos

Mitinita 1

11.12.2010, 10:28

Ce imi plac oalele tale!!! Oriunde merg mereu incerc sa cumpar macar o farfurie locala!Super bine arata!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pui in lapte