Toate condimentela din aceasta reteta se gasesc la noi, exceptand sumacul. Acesta se poate inlocui cu zeama de lamaie.
Reteta pentru Garam Masala o gasesti aici
Prajeste uscat scortisoara, chimenul, cardamomul cam 1 minut. Adauga untul si topeste-l. Adauga carnea si soteza 5 minute, la foc mediu.
Adauga masala, oregano, nucsoara, cimbru, usturoi, curcuma, sare, foi dafin, bere. Lasa la foc 10 minute, acoperit.
Cand puiul e facut adauga lamaia si sumacul. Mai lasa 2 minute pe foc, sa se formeze sosul.
Se orneaza cu patrunjel si se serveste cu orez simplu.
Reteta este adaptata dupa condimenteweb.ro
1
ca sa-ti fie mai usor, pregateste toate condimentele inainte de a incepe gatitul, ca sa le ai pe toate la indemana.
2
sumacul- seminte de otetar mirositor- este folosit pentru gustul sau acrisor
3
eu am folosit bere fara alcool (din asta aveam in casa), dar se poate folosi orice tip de bere