Pui condimentat

de Brindusa in Pui, 6 Feb 2010 | 6279 vizualizari

 

Toate condimentela din aceasta reteta se gasesc la noi, exceptand sumacul. Acesta se poate inlocui cu zeama de lamaie.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui, taiat mic
  • 8 catei de usturoi, taiati mic
  • 4 pastai cardamom negru, zdrobit
  • 1 bucata scortisoara
  • 1/2 lingurita nucsoara, rasa
  • 1/2 lingurita chimen
  • 1 lingura oregano uscat
  • 1 lingurita Garam Masala
  • 1 lingurita curcuma
  • 1 lingurita pudra sumac
  • 2 frunze de dafin
  • 1 lingura cimbru uscat
  • 250 ml bere
  • 1/3 pachet unt, taiat mic
  • 1/2 lamaie, zeama
  • sare, dupa gust
  • patrunjel pentru ornat
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui condimentat:

Reteta pentru Garam Masala o gasesti aici

Prajeste uscat scortisoara, chimenul, cardamomul cam 1 minut. Adauga untul si topeste-l. Adauga carnea si soteza 5 minute, la foc mediu.

Adauga masala, oregano, nucsoara, cimbru, usturoi, curcuma, sare, foi dafin, bere. Lasa la foc 10 minute, acoperit.

Cand puiul e facut adauga lamaia si sumacul. Mai lasa 2 minute pe foc, sa se formeze sosul.

Se orneaza cu patrunjel si se serveste cu orez simplu.

Reteta este adaptata dupa condimenteweb.ro

TIPS-URI

1

ca sa-ti fie mai usor, pregateste toate condimentele inainte de a incepe gatitul, ca sa le ai pe toate la indemana.

2

sumacul- seminte de otetar mirositor- este folosit pentru gustul sau acrisor

3

eu am folosit bere fara alcool (din asta aveam in casa), dar se poate folosi orice tip de bere

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui condimentat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Varza noua calita cu pui la punga