sotul meu de mult ma tot bate la cap" da cand faci profiterol ..........................si a venit si ziua ,dat fiind faptuL ca maine e si sarbatoare mare ,i-am indeplinit dorinta
crema:
Glazura de ciocolata:
Decor:
Se pune apa cu sare si ulei la foc,iar cand clocoteste se pune faina si se amesteca foarte bine pana se desprinde de pe oala.Se ia de pe foc si se pun ouale cate unul amestecand foarte bine si rapid pana se incorporeaza bine
Se coc in tava unsa cu putin ulei,se spriteaza cu spritul sau cu o punga cu colt taiat.
Se dau forme mici ca si la bezele sau chiar si mai mici si se coc la foc foarte puternic pana se rumesc -15 minute
Cand sant gata se scot si se lasa la racit dupa care se taie in doua sau doar pe jumatate.
Crema:
Se amesteca galbenusurile cu 3 linguri de zahar ,vaniliile si faina apoi se pune laptele si se amesteca foarte bine ,se pune cratita pe foc si se amesteca bine sa nu se faca cocoloase.Cand crema s-a ingrosat se pune gelatina inmuitata in apa(optional ,daca doriti eu pun sa fiu mai sigura )se mai lasa 3 minute apoi se ia de pe foc si se amesteca cu albusurile batute spuma si untul.
Se umple spritul cu crema si se umplu cojile(nu stiu cum sa denumesc coca)
Se ia o farfurie si se aseaza cate 3 coji umplute cu crema apoi o cupa de inghetata dupa care se mai pune o coaja cu crema mai mica peste inghetata si apoi se orneaza cu frisca , bombonele si cicolata
ciocolata se topeste la foc mic cu untul si frisca -pt glazura de ciocolata
Noi am mancat ce am mancat dar sotu ,,,,,,,,,,,,,,,,,si-a facut plinul nu gluma