Profiterol

de Lavinia in Dulciuri, 8 Dec 2012 | 13861 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 500 ml apa
  • 200 g unt/margarina
  • 1 lingurita sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 300-330 g faina
  • 8 oua

Crema:

  • 1 l lapte
  • 8 galbenusuri
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 4 pliculete zahar vanilat
  • 100 g faina
  • 50 g amidon
  • 100 ml frisca lichida

Glazura:

  • 300 g ciocolata
  • 100 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Profiterol:

Pentru aluat am pus apa la fiert cu vanilia,cand a dat un clocot am adaugat untul si sarea si am asteptat sa fiarba iar.Am luat de pe foc,am adaugat faina si am amestecat pana nu s-a mai lipit de peretii oalei.

Am lasat sa se racoreasca putin dupa care am adaugat treptat cate un ou si am amestecat bine.Am format gogosele mici si le-am copt pana s-au aurit.

Pentru crema am pus laptele la fiert cu esenta de vanilie.Intre timp am frecat galbenusurile cu zaharul,am adaugat amidonul ,faina si laptele fierbinte in fir subtire dupa care am pus din nou pe foc mic si am amestecat continuu pana s-a ingrosat.Cand s-a racorit am adaugat zaharul vanilat si frisca putin batuta.

Am taiat capacelele,am umplut gogosele cu crema si le-am decorat cu glazura de ciocolata!




Daca ti-a placut reteta noastra "Profiterol" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pasca poloneza in 2 culori

de oanapl 8

ieri la 14:02

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Profiterol & Îngheţată de fistic