Prajiturele cu gem si nuci

de mirela0911 in Prajituri, 7 Feb 2011 | 4770 vizualizari

 

Nu sunt facute de mine, le-am primit de la mama soacra si am zis sa va impartasesc si voua reteta pentru ca sunt foarte bune. Denumirea le-am dat-o de prajiturele pt ca nu stiam cum se numesc.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet unt
  • 3 oua
  • 350g faina
  • 100g zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • Pt.umplut:
  • gem de prune 
  • gem de coarne
  • sferturi de nuci
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajiturele cu gem si nuci:

Se amesteca toate ingredientele pana se face un aluat care poate fi intins usor cu sucitorul. Se presara faina pe masa de lucru si se intinde aluatul subtire cam de 2-3 mm si cu gura unui pahar se decupeaza cerculete. Intr-o tava tapetata cu faina se pun la copt pana se rumenesc frumos, capata o culoare aurie.

Dupa ce le-am terminat pe toate, se lipesc doua cate doua cu gem de care doriti, deasupra se pune un mot de gem si se orneaza cu un sfert de nuca prajite usor inainte. 

Acestea au fost facute cu gem de prune in mijloc si deasupra gem de coarne. Sper sa fi trecut tot pt ca nu am reteta scrisa numai din ce mi-am amintit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturele cu gem si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

Creveti Prajiti in Baie de Ulei – Reteta Simpla si Rapida pentru Creveti Crocanti

pe 04.10 la 14:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Foi Lica umplute cu crema Panacris