Prajitura Vienetta

de ralu_ca in Prajituri, 22 Feb 2014 | 9728 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente foi:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri apa
  • 6 linguri nuca macinata
  • 6 linguri faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • Ingrediente crema:
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri faina
  • 100 gr zahar
  • 200 ml lapte
  • 200 gr Rama
  • Glazura:
  • 300 gr zahar
  • si:
  • 2 lingurite cacao
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita lapte dulce
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Vienetta:

Cele 6 galbenusuri le frecam cu 6 linguri zahar si 6 linguri apa . Separat albusul se bate spuma, adaugam treptat galbenusurile frecate si amestecam usor. Adaugam faina si nuca macinata treptat si in cele din urma praful de copt stins in putina zeama de lamaie . Din aceasta compozitie coacem pe dosul tavii 3 foi. Caramelizam cei 300 gr de zahar si o parte de la 2 foi coapte le ungem cu aceasta.

Crema: 3 galbenusuri impreuna cu 3 linguri de faina si 100 gr zahar le amestecam si adaugam treptat cei 200 ml lapte rece dupa care il punem la foc si il fierbem pana se ingroasa. Lasam la racit si adaugam margarina si amestecam bine pana obtinem o crema omogena. Crema obtinuta o intindem pe una din foaia unsa cu zaharul caramel, o acoperim cu urmatoarea foaie, apoi punem restul de crema si acoperim cu foaia ramasa. Deasupra am pus zahar caramelizat si glazura din cacao ( pe foc am pus cacao si zahar, am amestecat si am turnat si laptele ).

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Vienetta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Geanina87 1

22.02.2014, 19:33

Lavinia 1

22.02.2014, 20:14

foarte faina

Rocsi 1

22.02.2014, 20:52

Imi place mult asa ca fur o buatica

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aluat fraged pentru tarte dulci