Prajitura turceasca cu iaurt si sirop de citrice

de Toamna07 in Prajituri, 21 Mai 2012 | 30277 vizualizari

 

Urmeaza inca o reteta din cartea de bucate -Bucataria lumii- a lui Gordon Ramsay . :)
Siropul de citrice poate fi servit si pe inghetata de vanilie,clatite sau iaurt .
Un deliciu .

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru prajitura :
  • 6 oua mari
  • 600 gr de iaurt
  • 150 gr de zahar tos
  • 75 gr de faina amestecata cu un sfert de pliculet de drojdie uscata de 7 gr
  • coaja rasa fin si zeama de la o lamaie
  • un varf de cutit de sare de mare fina
  • Siropul de citrice :
  • 126 gr de zahar tos
  • 125 ml de apa
  • coaja rasa fin si zeama de la o lamaie
  • coaja rasa fin si zeama de la o portocala
  • 1 lingurita de apa de flori de portocal sau de trandafir
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura turceasca cu iaurt si sirop de citrice:

Preincalziti cuptorul .

Lamaile si portocala le spalam cu apa calduta si le stergem foarte bine

Ungeti o forma de tort rotunda cu diametrul de 23-25 cm. si puneti la baza formei hartie de copt.

Mixam galbenusurile cu zaharul, pana obtinem o compozitie cremoasa si mata. Cernem faina amestecata cu drojdia deasupra si o incorporam treptat in compozitie .Adaugam iaurtul ,coaja si zeama de lamaie si amestecam .

In alt bol mare si curat, batem albusurile cu un praf de sare ,pana se intaresc. Le amestecam cu atentie in compozitia de prajitura .Turnam amestecul in forma de tort si nivelam usor suprafata .Dam prajitura la cuptor 50-60 de minute, pana se rumeneste pe deasupra, creste si este bine coapta. Pentru a testa daca este gata o intepam cu o scobitoare care trebuie sa iasa curata. Scoatem prajitura din forma cand s-a racit.  Se va lasa putin pe masura ce se raceste .

Cat timp prajitura este la copt pregatim siropul de citrice . Punem toate ingredientele intr-o oala ( eu nu am avut apa de trandafiri dar nu cred ca mai era nevoie;este foarte aromata si asa ) si le dam in clocot . Micsoram flacara si lasam sa fiarba la foc mic 7-10 minute ,pana cand lichidul scade cu o treime si capata consistenta de sirop . Lasam sa se raceasca .

Rasturnam prajitura pe un platou si punem uniform cu o lingura sirop pe intreaga suprafata.

Eu am ornata-o cu coji de portocale din dulceata . O nebunie de arome .

Se poate servi cu iaurt gros sau smanatana grasa.

O recomand sa o pregatiti intr-un weekend pentru familia dumneavoastra .Va fi o surpriza aromata si cremoasa.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura turceasca cu iaurt si sirop de citrice" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Lau 1

06.01.2014, 16:57

Alexandra Burz 1

06.01.2014, 17:23

Gergiana S 1

15.01.2014, 20:32

wow!Arata minunat iar gustul sunt ferm convinsa ca este desavarsit!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu visine si iaurt